100%NL Magazine Relatiecoach roos

Ellen: ‘Ik kan het niet meer ontkennen, ik ben verliefd op mijn beste vriendin’

Roos is relatiecoach en zal iedere 2 weken een lezer van 100%NL Magazine advies geven voor zijn of haar relatieprobleem. Dit keer lees je het verhaal van Ellen (30).

Lieve Roos,

Zeven jaar geleden ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven. We kennen elkaar van de universiteit, werden verliefd en zijn sinds die tijd onafscheidelijk. Soulmates met dezelfde voorliefde voor reizen, mooie boeken en moeilijke films. Zes jaar geleden werd onze zoon geboren en drie jaar later geheel volgens het boekje onze dochter.  Dat heeft een enorme impact gehad op ons leven, zoals dat gaat als je twee jonge kinderen hebt. Mijn man kan zich prima aanpassen. Zelf heb ik daar veel meer moeite mee. Ik mis niet alleen de dingen die ik niet meer kan doen, ik mis ook mijn maatje, mijn partner in crime. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op mijn kinderen maar toch minder gek op mijn leven in het algemeen. En daardoor vind ik mezelf weer heel vervelend en ondankbaar.

De enige bij wie ik dat gevoel niet heb is Lisa (niet haar echte naam). Zij is de moeder van een vriendje van mijn zoon. Zij kwamen tegelijk met drie maanden op de crèche en er was meteen een klik. De leuke dingen die ik nog doe, doe ik met haar. We hebben zelfs afgesproken dat we zodra het weer kan een vliegtuig pakken, naar een mooie stad gaan en daar een paar dagen helemaal uit ons dak gaan.

Sinds we dat hebben afgesproken, kan ik aan niets anders meer denken. Ik leef van de momenten dat we elkaar zien en ben me gaan realiseren dat het meer aan het worden is dan een vriendschap. Het lijkt op verliefdheid en hoewel ik niet eerder dat soort gevoelens voor een vrouw heb gehad, kan ik het niet meer ontkennen. Ik heb geen idee hoe ik hiermee verder moet. Ik reageer steeds vervelender op mijn man, omdat ik hem er indirect de schuld van geef en voel me steeds ongemakkelijker in de buurt van Lisa. Door het naar hen uit te spreken, ben ik bang de relatie met de twee mensen waar ik het meest om geef, onherstelbaar te beschadigen. Ik denk dat ik maar gewoon moet wachten tot het overwaait. Of toch niet?

Liefs, Ellen

Advies van Relatiecoach Roos

Lieve Ellen,

Het is heel normaal dat je soms naar je ‘oude’ leventje verlangt, zonder verplichtingen. Overweeg je het risico te nemen om hen het te laten weten? Voordat je haastig handelt, denk er eerst heel goed over na.

Je vriendin weet jouw gevoelens niet en als zij beseft dat je gevoelens voor haar hebt, kan ze het gevoel hebben dat jullie relatie ‘uit balans’ is. Ze kan zich misschien niet meer op haar gemak gaan voelen waardoor jullie vriendschap onmogelijk wordt. Er is dus een risico als je haar je gevoelens laat weten.

Ook je man, je zegt van hem te houden dat jullie soulmates zijn- waren en dat jullie heel veel dingen gemeen hebben. Ga terug naar die gevoelens en ga met je man weer leuke dingen doen. Regel een oppas zodat jullie regelmatig samen iets leuks gaan doen, even alleen aandacht voor elkaar. Een relatie gaat niet vanzelf, verlies niet die dingen uit het oog die echt belangrijk zijn in het leven.

Denk heel goed na of je het risico wilt nemen.

Liefs, Roos

Heb jij een vraag op relatiegebied en zou jij graag advies willen? Stuur deze dan hieronder anoniem in.