Wens ernstig zieke Mitch (3) gaat in vervulling: samen bouwen aan een huis

Wens ernstig zieke Mitch (3) gaat in vervulling: samen bouwen aan een huis

Mitch is pas drie jaar als hij ineens opvallend vaak moe wordt. En bleek. Hij is niet zijn vrolijke zelf en niet veel later volgt de diagnose: acute lymfatische leukemie. Een rollercoaster, vertelt moeder Jamy. “Ik heb meteen mijn baan opgezegd. Er honderd procent zijn voor Mitch, dat is wat ik wil. Bovendien wist ik ook dat mijn baas niet op mij kon bouwen zo, ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Die rust doet ons uiteindelijk allemaal goed.”

Hoopvol

Met een behandelplan van twee jaar zijn de verwachtingen hoopvol. Mitch krijgt chemo’s en om het zware traject wat steun te geven, organiseerde Make-A-Wish Nederland een mooie wensvervulling voor hem. Met grote dank aan Danerolles, de vrolijke thuisafbakker die deze wens heeft geadopteerd.

Grote droom

Hij droomt ervan om ‘bouwman’ te worden, zoals Mitch het zelf noemt. Zijn vader en zijn opa zijn zijn grote voorbeeld. Speelgoedauto’s kunnen hem gestolen worden, Mitch wil boren, timmeren en maken. Een klus die wensvervuller Rosalyn maar wat graag aannam. “Mijn man heeft een bouwbedrijf en hij wilde maar wat graag bijdragen aan de wens van Mitch. En dus bedachten we dat hij wel mee mocht bouwen aan een heel nieuw huis, bij hem in de buurt.”

Dosis positiviteit en kracht

Het idee was om Mitch regelmatig mee op pad te nemen, zodat hij, en ook zijn ouders en zusje, tijdens zijn hele behandeling een gezonde dosis positiviteit en kracht zouden ontvangen. Het is belangrijk dat het hele gezin onderdeel kan zijn van de Wish Journey en de regie weer in handen krijgt. Samen de voorpret beleven en bouwen samen aan de reis naar de uiteindelijke wensvervulling is enorm waardevol. “We wilden hem meenemen naar de bouwplaats en de eerste paal in de grond laten slaan. Hartstikke tof natuurlijk. Check voor de zekerheid nog even met de arts, zei ik tegen moeder Jamy. En dat was maar goed ook. Mitch bleek namelijk helemaal niet genoeg weerstand te hebben om naar zo’n open bouwgrond te gaan. Dus we moest snel iets anders verzinnen.”

Goud waard

Ondertussen brachten bouwvakkers Jacco en Dirk bijna wekelijks een vlog-update van de bouwplaats. “Fantastisch vindt Mitch dat,” vertelt Jamy, “vooral omdat ze iedere keer zijn naam noemen. We rijden vaak even langs de bouwplaats en dan klaart zijn gezichtje helemaal op. Mitch staat door de kuren en zijn ziekte echt aan of uit. Dat is zo sneu om te zien. Door alle creatieve ideeën van Rosalyn voor hem en voor zijn zusje Jill, kunnen we de zware dagen doorbreken. Dat is echt goud waard.”

Eigen kunstwerk

“We hebben voor Mitch geregeld dat hij een metselwerk kon maken in de buurt van de bouwplaats. Met z’n eigen troffel en een bak vol specie. Dat kunstwerk staat nu in zijn tuin. Daarna heb ik een werkbank laten maken, zodat hij ook thuis kan gaan klussen, wanneer hij maar wil. Daar geniet het hele gezin van,” vertelt wensvervuller Rosalyn.

Dagenlang vreugde

Inmiddels is Mitch over de helft van zijn traject. Het gaat goed, maar soms zijn er ook tegenvallers, zoals virussen, bacteriën en infecties die leidde tot opnames en operaties. “Maar we hebben goede hoop,” glimlacht Jamy. “Ik heb geen idee wat voor leuke plannen Rosalyn allemaal nog verzint voor Mitch, ik weet alleen dat zijn allerliefste wens – het bouwen van een huis – nog op de planning staat. We hadden dit hoe dan ook nooit willen missen. Iedere verrassing van haar zorgt voor dagenlang vreugde in ons gezin. Dat had ik zelf ook niet durven wensen.”

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Danerolles.