Musthave voor de feestdagen: de állerbeste amandelstaaf van Nederland

Musthave voor de feestdagen: de állerbeste amandelstaaf van Nederland

De gezelligste maand van het jaar komt er weer aan en dat vraagt om veel lekkernijen. Goed nieuws, want de beste amandelstaaf van Nederland is bekendgemaakt.

Decembermaand

De decembermaand komt er weer aan en die staat in het teken van gezelligheid en lekker eten. Met pakjesavond vliegen de pepernoten en banketletters je om de oren, maar ook tijdens de kerstdagen wordt er overal (iets te)veel gegeten. Iets waar je je echt misselijk aan kan eten en wat velen dan ook doen in deze tijd, zijn amandelstaven. Iedereen zal dit herkennen: wanneer je 1 klein stukje voor jezelf afsnijdt, pak je het 2e, 3e en 4e stukje daarna ook. Het is alleen wel belangrijk en fijn dat wanneer je je overgeeft aan zoiets lekkers, je een hele lekkere amandelstaaf van goede kwaliteit hebt. Anders zijn die calorieën natuurlijk voor niets geweest.

Echte Bakkersgilde

Bij de Echte Bakkersgilde zitten 330 Echte Bakkers aangesloten, om ieder jaar mee te doen aan de strijd om het beste product te leveren. Zij mogen zich echter alleen aansluiten als zij voldoen aan de strenge eisen op gebied van productkwaliteit en winkelbeleving. Wanneer je als consument iets koopt, weet je dus dat het van uitstekende kwaliteit is.

Amandelstaaf

Dit jaar is de beste amandelstaaf van Nederland weer gekozen. Door ervaren vakmensen zijn 100 amandelstaven gekeurd. De staaf is beoordeeld op de afwerking, de structuur, de kleur van het spijs en natuurlijk de smaak. Er is een top 3 vastgesteld.

Voor de beste amandelstaaf ga je dit jaar naar Geldermalsen, Beesd, Waardenburg en Buren in Gelderland. Hier vind je de winkels van de prijswinnaar namelijk. Van Walderveen is de naam. Dit is het derde jaar dat hij is gekroond als winnaar. Lubbers uit Almelo staat op een tweede plaats en Twijnstra uit Friesland werd derde. Wij weten in ieder geval waar we dit weekend naartoe racen..

Kijk voor meer informatie op de website van Echte Bakkersgilde.

Bron en Beeld: Echte Bakkersgilde