100%NL Magazine EcoStoof

Zó maak jij een feestelijk diner, zonder te veel energie te verbruiken!

De drukste maand van het jaar is in volle gang en voor je het weet staan de feestdagen voor de deur. Ben jij ook van plan een feestelijk diner voor te bereiden maar wil je daarnaast ook een beetje op de energiekosten letten? Dan is dit artikel jou op het lijf geschreven!

De EcoStoof®

De EcoStoof® is een hooikist in een modern jasje. Je doet de ingrediënten in een pan, brengt het aan de kook en zet het in de EcoStoof®, waardoor je eten vanzelf gaart, zonder energie te verbruiken.

Dat is 100% smaakbehoud, 30% energiebesparing én heel handig als je tien dingen tegelijk wil doen!

Daarnaast wordt de EcoStoof® duurzaam, eerlijk en handgemaakt in Europa. Met een EcoStoof® kun je dus met een goed gevoel de keuken in.

€10 korting!

Wil jij ook genieten van de allerlekkerste gerechten gemaakt in de EcoStoof®? Shop dan nu jouw EcoStoof® met maar liefst €10 korting!

Met kortingscode NEDERLAND ontvang je €10 korting op je EcoStoof®. Je shopt hem hier!

Pompoenrisotto uit de EcoStoof®

Ingrediënten

  • 1 ui, in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 flespompoen of 1 kleine pompoen, in blokjes van 1 cm
  • 9 dl bouillon
  • 4 verse salieblaadjes, gehakt
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 20 g roomboter
  • paar takjes basilicum
  • vers gemalen peper en zout

Kooktijd 2 minuten, stoofijd 30 minuten, 30% energiebesparing

  1. Fruit de ui aan in de olijfolie.
  2. Voeg de risottorijst toe en bak drie minuten mee.
  3. Blus af met de witte wijn en kook tot het vocht verdampt is.
  4. Voeg de pompoen, de bouillon en de salie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Breng het gerecht al roerend aan de kook.
  6. Kook twee minuten door met het deksel op de pan.
  7. Zet 30 minuten of langer in de EcoStoof®.
  8. Roer dan de boter en de Parmezaanse kaas door de risotto en garneer met basilicum.
  9. Eet smakelijk!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met EcoStoof®