Rotisserie koken
Het roosteren van vlees aan een spit boven een knapperend vuur is een van de oudste kookmethodes die er bestaan. Het klinkt primitief, maar qua smaak is het ongeëvenaard. Door het vet dat tijdens het roosteren vanzelf smelt, blijft het vlees heerlijk sappig en krijgt het een knapperige korst. Samen met de subtiele rooksmaak van kwaliteitsvolle houtskool, is een spitrooster een droom voor elke grillmeester.
Maar…hoe bereik je die perfecte resultaten thuis? Gelukkig heeft Kamado Joe, de ‘Zwitsers zakmes’ van de barbecuewereld, dé oplossing: de JoeTisserie.
De JoeTisserie is eenvoudig te installeren in je Kamado Joe-barbecue en zorgt ervoor dat je vlees, groenten of vis langzaam ronddraait boven de houtskool. Door het slimme ontwerp kan de deksel van je barbecue gewoon dicht, waardoor de hitte perfect behouden blijft. En als je kiest voor langzaam garen, zorgt de dikke keramische wand van de Kamado Joe ervoor dat het vlees heerlijk sappig en mals blijft. En het beste van alles? Na gebruik kan alles gemakkelijk in de vaatwasser. Met de Kamado Joe JoeTisserie tover je in een handomdraai de lekkerste rotisserie-gerechten op tafel. Voor meer informatie neem je en kijkje op de website.
Wat kun je allemaal maken met de JoeTisserie?
Gyros
Gyros, afkomstig uit Griekenland, betekent letterlijk ‘draaien’. Dit traditionele gerecht bestaat meestal uit gekruid varkensvlees dat verticaal wordt geroosterd en in dunne plakjes wordt gesneden. Vul een fluffy pita met het vlees, tzatziki, sla en ui, en maak het af met knapperige frietjes voor de perfecte maaltijd.
Souvlaki
Souvlaki, de relaxte neef van de gyros, betekent ‘spit’ en is een ander Grieks gerecht waarbij het vlees op horizontale spiesen boven de grill wordt geroosterd. Het wordt vaak direct van de spies geserveerd en is heerlijk om in een pita te stoppen, samen met knoflooksaus, salade en fritjes.
Shoarma
Deze klassieker uit het Midden-Oosten draait om smaakvol vlees dat langzaam wordt gemarineerd in kruiden zoals knoflook, kurkuma, kaneel en kardemom. In plaats van dunne reepjes, komt de shoarma in sappige stukken vlees, van kip tot lam of kalf. Serveer het in een flatbread, aangevuld met tahini, uien en tomaten voor een smaakexplosie.
Poulet Roti
Een van de beste culinaire exportproducten van Frankrijk is de rotisserie-kip, geliefd in markten en truckstops. Deze langzaam draaiende kippen worden rijkelijk ingesmeerd met boter, waardoor ze eindigen als de meest sappige, malse kippen waar je alleen maar van kunt dromen.
Loopt het water je al in de mond bij het lezen van deze overheerlijke gerechten? Ga dan snel aan de slag met je JoeTisserie!