100%NL Magazine visbureau

Zó heftig kan een tekort aan vitamine D zijn en zó voorkom je het!

Heel veel mensen hebben tijdens de winter last van een heftige winterdip, oftewel: een tekort aan Vitamine D.

Een tekort aan vitamine D

De dagen zijn weer kort, het is koud en guur buiten en het liefste duiken we na het werk meteen de bank in. We zijn massaal futloos en vooral heel erg moe. Veel mensen denken dan ook dat ze last hebben van een winterdip, maar de kans is heel groot dat dit komt door een tekort aan vitamine D.

Vitamine D heb je nodig om je lichaam gezond te houden. De grootste ‘leverancier’ van vitamine D is de zon, maar helaas zien we deze tijdens de gure wintermaanden niet zo veel. Zo kan er dus ongemerkt een vitamine D-tekort ontstaan.

Hoe herken je een vitamine D tekort? Een te laag gehalte vitamine D kan zorgen voor vermoeidheid, spierpijn, bloedend tandvlees, futloos, kramp, overmatig zweten en zelfs angstaanvallen. Tijd om het aan te pakken dus!

Hoe voorkom je het?

De symptomen van een tekort aan vitamine D kunnen als heel heftig worden ervaren. Ze zeggen dan ook niet voor niets voorkomen is beter dan genezen.

Om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine D binnen krijgt kan je het beste kiezen voor een maaltijd met een hoog vitamine D-gehalte. Vis is dan ook altijd een goed idee!

Vitamine D is vet oplosbaar en vind je dan ook vooral terug in vette vissoorten. Denk hierbij aan sardientjes, ansjovis, forel, zalm, tong, haring of makreel. Heerlijke vis, boordevol vitamine D!

*Een vitamine D-tekort? Dan vul je dit het snelste aan met een vitamine D-supplement.

Vis van de maand

Kalenders in alle soorten en maten zijn al verkrijgbaar voor het jaar 2023. ‘Op welke dag valt welke datum?’ en ‘Welk weeknummer is dit?’ zijn de belangrijkste redenen een kalender te raadplegen. Een kalender ‘Vis van de Maand’ aan je koelkast biedt net dat beetje extra.

De kalender Vis van de Maand 2023 van het Nederlands Visbureau is de opmaat naar allerlei weetjes over de vissoort die op dat moment extra in de spotlights wordt geplaatst. Én je kunt je elke maand laten inspireren met visgerechten die worden gepubliceerd op de website visrecepten.nl maar ook op Facebook en Instagram van deze afzender.

Ga je naar de visdetaillist, dan ligt er elk kwartaal een nieuw magazine Visculinair klaar voor de trouwe klanten. In dit magazine wordt steevast extra aandacht besteed aan de vissen die dan een extra podium verdienen.

De ‘Vis van de Maand’ is steeds meer een begrip geworden, waarop wordt ingehaakt door de visspecialist als ook media en foodies. ‘Wanneer je in een bepaalde maand bij herhaling aandacht gevestigd ziet op één vissoort: bij de marktkraam, in de supermarkt, bij de groothandel, in een restaurant of in de media, vergroot dit de attentiewaarde voor die vissoort’, stelt Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau. ‘Na herhaalde aandacht zou je toch zeker zin krijgen je tanden in dat visje te zetten!?’.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het Visbureau