100%NL Magazine Groentecracker

Mmmm: verantwoord én lekker met een groentecracker!

Lekker omdat het lekker is, maar ook omdat het je goed gevoel geeft. Want verantwoord eten is hartstikke belangrijk, maar het moet wel leuk blijven! Kennen jullie de groentecracker van Bolletje al?

Lekker: een groentecracker!

De bakkers van Bolletje zijn de bakkerij ingedoken en aan de bak gegaan met verschillende groentes, en uiteindelijk vonden de groentecrackers de weg naar de supermarkt. De Groentecrackers zijn volkoren en bestaan voor 50% uit groente. Hierdoor bevatten ze 30% minder koolhydraten dan andere crackers, zitten ze boordevol vezels, zijn ze rijk aan eiwitten en heerlijk voedzaam. Je kunt kiezen uit Spinazie met een vleugje komijn en Rode Biet met een vleugje nootmuskaat.

Heerlijk bij ontbijt, lunch of even tussendoor!

Goed eten én genieten, daar draait het om en daar wil Bolletje bij helpen. Groentecrackers zijn hetzelfde te beleggen als normale crackers. Lekker met een plakje kaas, maar ook heerlijk met zoet beleg. Alles wat je lekker vindt op een gewone cracker, smaakt nog beter op deze crackers. En ondertussen ben je ook nog eens goed bezig.

Inspiratie

Elk moment en elke vibe, vraagt om zijn eigen cracker. De Rode Biet met pindakaas hagelslag doet het goed op kantoor. Thuis verwen je jezelf met een Spinaziecracker met Hüttenkäse. Feestelijke brunchen doe je met een Rode Biet cracker, gerookte zalm, roerei met dille en bieslook. Een Spinaziecracker met tomaat, mozzarella en basilicum, kan eigenlijk altijd wel. En ben je aan het lijnen probeer dan eens de Rode Biet cracker met Philadelphia light, kipfilet en komkommer. Hippe gasten verwen je met een Spinaziecracker met humus, feta en paprika.

Nog meer groen?

Nu de Bolletje bakkers eenmaal los zijn, kunnen ze niet meer stoppen. Ideeën genoeg, maar alleen de beste halen de winkel. En dat is vooral veel onderzoeken, testen en proeven. Wanneer en welke smaken er nog gaan komen, is nog even afwachten en voorlopig het geheim van de bakker!

Een goed begin

Op de site van de Ontbijtmakers – een platform met blogs over voeding en ontbijtrecepten om jou te helpen jouw dag goed te starten – vind je de lekkerste recepten voor een goed ontbijt. www.deontbijtmakers.nl is een samenwerking van Bolletje met Bonne Maman, Kanzi en Beemster.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bolletje