100%NL Magazine Tante Fanny

Dit bijzondere kaneelbroodje gaat viral, heb jij hem al geproefd?

Niets lekkerder dan op een druilerige herfstdag neer te ploffen op de bank met natuurlijk iets lekkers. Wat dacht je van een kaneelbroodje mét chocoladesaus? Dit bijzondere kaneelbroodje gaat viral en wij leggen je uit waarom.

Reuzen kaneelbrood

Regen op de ramen, kaarsjes aan en je favoriete Netflix-serie op tv. De ideale avond als je het ons vraagt. Het enige wat er dan nog ontbreekt is een overheerlijke snack. Wat dacht je van een gigantisch kaneelbroodje? Met veel chocoladesaus is het echte comfort food die perfect is voor een heerlijk avondje op de bank.

Dit geweldige recept van het reuzen kaneelbrood gaat viral, en wij begrijpen helemaal waarom. Alleen al bij het zien van deze lekkernij loopt ons het water in de mond!

En wat het reuzen kaneelbrood nóg lekkerder maakt: het is hartstikke simpel te maken!

Wat heb je nodig?

Tante Fanny Vers gistdeeg met roomboter

Wij Nederlanders houden van bakken en staan dan ook vele uren in de keuken. Zeker met de feestdagen in het vooruitzicht! Het liefste doen we natuurlijk alles zelf, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk (en vooral heel lekker) kan?

Wist je dat gistdeeg één van de lastigste degen is om zelf te maken? Het is altijd maar de vraag of het voldoende rijst. En zeg nou zelf; niets teleurstellender dan dat je eigengemaakte baksel eindelijk in de oven staat en het deeg niet goed is. Voorkom die teleurstelling en kies voor het verse gistdeeg van Tante Fanny! Want met het verse gistdeeg met roomboter van Tante Fanny lukt het namelijk al-tijd. Maak gemakkelijk je eigen vlaai, vruchtentaart, vlechtbrood of de reuzen kaneelbrood! Het gistdeeg met roomboter van Tante Fanny is verkrijgbaar bij Jumbo.

Bereidingswijze

Oke, je hebt alle ingrediënten bij de hand en kan niet wachten om te genieten van je reuzen kaneelbrood. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan!

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170° C boven/onder warmte en verwerk het deeg direct vanuit de koelkast.

Stap 2:
Meng suiker met kaneel en kardemom. Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en bestrijk met ongeveer 40 g vloeibare boter. Bestrooi het deeg met rozijnen en suikermengsel en snijd in de lengte in 8 reepjes.

Stap 3:
Rol de eerste deegreepjes strak op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de resterende deegreepjes er losjes omheen, zodat er een groot, rond koffiebroodje ontstaat. Bestrijk met de resterende boter.

Stap 4:
Bak het reuze kaneelbrood onderin de oven in 30 – 35 min. goudbruin. Laat het 10 min. rusten en serveer met chocoladesaus.

Tip:
Hak voor een snelle chocoladesaus 170 g melkchocolade fijn en verwarm al roerend met 100 ml room en 100 ml melk tot alles gesmolten en goed vermengd is.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Tante Fanny