100%NL Magazine koffie

Knoei jij altijd met je eten? Dan ben je gezond!

Ben jij een echte knoeier tijdens het eten en lukt het je nooit om zonder te knoeien je eten of drinken naar binnen te krijgen? Dan hebben wij goed nieuws voor je!

Onderzoekers van de Universiteit van Swansea hebben hier namelijk onderzoek naar gedaan. Knoeien blijkt uit onderzoek namelijk gezond te zijn (ja, echt!). Over het algemeen hebben mensen die veel knoeien met eten minder vaak overgewicht en hebben zij een gezondere levensstijl. ‘Knoeiers’ hebben volgens het onderzoek een avontuurlijkere levensstijl vergeleken met mensen die netjes eten. Hierdoor blijken zij vaker een gevarieerder eetpatroon te hebben, waardoor ze volgens de onderzoekers gezonder zijn.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 300 kinderen. Gekeken werd naar hoe kinderen leerden eten. 20% van de kinderen die door hun ouders gevoerd werd had overgewicht. Blijkbaar omdat de ouders voor de kinderen bepalen hoeveel het kind eet. Bij kinderen die zelf mochten eten bleek dit slechts 8% te zijn. Wanneer zij zelf eten, knoeien zij een stuk meer, maar eten ze minder. Daarnaast blijkt dat de laatste groep, die zelf eet, meer dingen durft te proeven en hierdoor meer lust. Het onderzoek is gedaan onder kinderen, maar blijkt volgens de onderzoekers ook te gelden voor volwassenen.

Dus, lekker blijven knoeien; je bent goed bezig! 😉

Bron: KookFans | Beeld: iStock