100%NL Magazine mayonaise

Goed nieuws voor mayonaiseliefhebbers!

Mayonaise: een bijzondere saus. Vol, romig en smaakvol. Een lekker patatje met mayonaise, of gebakken aardappeltjes met mayonaise, yummie! Bijna iedereen is er dol op. Loopt het water jou ook al in de mond? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Mayonaise blijkt namelijk helemaal niet zo slecht als men altijd beweert! Het kan zelfs beschouwd worden als een gezonder alternatief voor veel andere voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld boter!

Volgens diverse onderzoeken en diëtisten, bijvoorbeeld klinisch diëtist en voedingswetenschapper Marijke Berkenpas, is mayonaise zelfs een bron van gezonde vetten. Mayonaise is namelijk gemaakt van raapzaadolie, azijn, eigeel en water en bestaat voornamelijk uit gezonde onverzadigde vetten. Verzadigde vetten vervangen door onverzadigde vetten is zelfs gunstig voor je cholesterol. Je kan bijvoorbeeld beter boter vervangen door margarine, omdat er in margarine vooral onverzadigde vetten zitten. Mayonaise lijkt zelfs beter voor het cholesterol dan margarine!

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je gelijk al je eten doordrenkt met mayonaise, maar zo nu en dan toegeven aan je mayonaise-trek is dus zeker niet slecht! En… voor de echte liefhebbers hebben we dan direct nog meer goed nieuws! Er bestaat namelijk een heel boek over de romige saus! In het Mayonaiseboek van Jean Bâton lees je alles over Mayonaise.

Want als mayo-liefhebber wist je natuurlijk wel dat het lekker is op een broodje of patatje, maar wist jij ook al dat je er zoveel meer smakelijke kanten mee op kunt? Of hoe je mayonaise zelf maakt? Het Mayonaise Boek geeft je hier en (en op veel meer leuke vragen) antwoord op! Zo komen de geschiedenis, de ingrediënten, de bereidingswijze en de techniek allemaal voorbij. Net als overheerlijke recepten van allerlei soorten mayonaise én recepten voor lekkere gerechten met mayonaise.

Hmm… wij krijgen al trek! Het boek is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com voor € 14,95