100%NL Magazine hilarisch

Met deze hilarische snack laat jij al je gasten versteld staan

Wat is er leuker dan je gasten te imponeren met een tafel vol heerlijke hapjes?

Halloween

De maand oktober staat er bekend om dat de schappen weer vol liggen met pompoenen. Deze worden massaal gegeten, beschilderd en gezien als Halloween object. De laatste dag van de maand oktober wordt namelijk Halloween gevierd. In Nederland is dit nog niet zo’n grote hype, maar in Amerika zijn alle straten de hele maand versierd. Veel Nederlandse kinderen vieren deze dag met hun vriendjes en vriendinnetjes, of zij maken er een feestje van op school. Bij alle feestdagen horen aparte snacks en ook voor Halloween pakken dus steeds meer mensen uit in de keuken. Super leuk om te zien.

Snacks

Tijdens veel feestdagen staat het eten centraal. Met kerst worden massaal kerststollen en oliebollen gekocht/gebakken en met pasen de paaseieren, paasstollen en de gevulde sandwiches en croissants. Dit doen mensen tegenwoordig ook steeds vaker met Halloween en dat zorgt natuurlijk voor de meest lekkere, maar ook griezeligste snacks. Zo worden er tegenwoordig veel koekjes, fruitsoorten en cakejes bekliederd en versierd, zodat het er griezelig uitziet, maar waar vooral iedereen zijn creativiteit kan uiten. Hartstikke leuk om de tafel vol te leggen met deze lekkernij.

Danerolles

Sommige jongeren/ouderen gaan niet snel de keuken in voor hapjes die versierd moeten worden, want het vraagt vaak veel tijd en het is meestal niet super makkelijk om te maken. Toch is er één hapje waar jij al je gasten versteld van laat staan, want het staat in no time op tafel en iedereen vind het heerlijk. Dit zijn knakworsten die omwikkeld zijn met deeg en waar twee oogjes van mosterd op zijn gemaakt. Zo lijken het mummie hapjes dus. Om het nog wat griezeliger te maken, dep je de onderkant in wat ketchup, zodat er ook nog een bloederig effect aan komt. Het croissantdeeg van Danerolles is hier perfect voor, want het is simpel te gebruiken en hoeft maar heel even in de oven. Een perfect Halloween hapje waar iedereen van zal smullen.

Mummie Knaks voor Halloween

Wie is er nou niet gek van Halloween? De versieringen, het koude weer, én natuurlijk de verrukkelijke hapjes. Dit jaar maken we als leuke, griezelige snack deze mummie worstenbroodjes. Zelfs wanneer je al andere Halloween hapjes op ’t menu hebt staan, kunnen deze mummies er gemakkelijk bij. Met het verse Croissants Party Mini’s deeg en de knakworsten, maak je ze namelijk écht in een handomdraai. Voeg wat suikeroogjes of stipjes saus toe om de mummies tot leven te krijgen, en je snackt deze Halloween griezelig lekker! Hoe leuk is dit als activiteit samen met de kids?

Recept en foto door: Jurino Ignacio

Ingrediënten

Voor 24 mummie worstenbroodjes:

Verder nodig:

  • Ovenplaat met bakpapier
  • Kwastje om te bestrijken
  • Tandenstokers voor de oogjes

Bereidingswijze

Bereidingstijd 10 minuten + 5-10 minuten in de oven

  • Open de blikjes knaks en laat de worstjes goed uitlekken. Verwarm daarna de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Open ook het blikje Croissant party mini’s en druk het deeg op de stippellijnen weer dicht, zodat je één lap deeg krijgt. Snijd die vervolgens in reepjes van zo’n centimeter breed.
  • Rol de worstjes in een reepje deeg, maar doe dit niet te netjes. Zo lijken de worstenbroodjes straks écht op mummies. Plaats de mummies op de bakplaat en bak ze in 10-12 minuten gaar en goudkleurig.
  • Maak de mummies af met suikeroogjes of ’n stipje mosterd. Je kunt de suikeroogjes tussen twee stukjes deeg schuiven, maar je kunt ze ook vastplakken met ’n mini drupje gesmolten suiker. Kies je voor ’t laatste? Verhit dan een droge pan met wat suiker, totdat de suiker is gesmolten. Gebruik een tandenstoker om ’n drupje suiker op elk knakworstje te plaatsen en druk hier een suikeroogje op.
  • Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer Halloween recepten? Je vindt ze hier.

Bron en Beeld: In samenwerking met Danerolles.