Met déze lifehack hoef jij nooit meer de restjes weg te gooien

Met déze lifehack hoef jij nooit meer de restjes weg te gooien

Erger jij je ook aan de grote hoeveelheid voedsel die je wekelijks verspilt en wil je dat dit probleem wordt opgelost? Wij hebben niet alleen dé oplossing, maar door deze truc tover jij ook een geweldige maaltijd voor het hele gezin op tafel.

Voedselverspilling

Iedereen kent het probleem en veel mensen ergeren zich er mateloos aan: voedselverspilling. Het is niet alleen jammer van de hoeveelheid geld dat het wekelijks kost, maar ook van heel veel lekkere producten, die zomaar in de vuilnisbak verdwijnen. Het Voedingscentrum heeft berekend dat Nederlanders thuis gemiddeld 33,4 kilo voedsel per jaar verspillen. In de top vijf van meest verspilde producten staan brood en deegwaren (6,2 kilo) op één, gevolgd door groente (4,4 kilo), fruit (4,3 kilo), aardappelen (2,8 kilo) en zuivel (2,8 kilo). Door geen voedsel te verspillen kun je bovendien zo’n € 138,- per persoon per jaar besparen. En met dat bedrag kun je heel veel andere leuke dingen doen.

Chef-kok Ramon Beuk ging de samenwerking aan met de Volendamse Jennifer Nannings en samen creëerden zij dé oplossing tegen voedselverspilling: het boek SOEP GOED.

SOEP GOED

In het boek SOEP GOED laten Ramon en Jennifer zien hoe je op een eenvoudige manier voedselverspilling tegen kunt gaan. Ben jij bang dat jouw gerecht alsnog geen succes wordt? Daar hebben Ramon en Jennifer aan gedacht, want naast geweldige soeprecepten, toont het boek veel handigheidjes, waarmee ieder gerecht gegarandeerd een succes wordt. Jennifer stelt veel vragen over soep en Ramon geeft daar antwoorden en oplossingen op. Op deze manier gaat het jou lukken om de (koel)kast leeg te maken en de lekkerste soepen te bereiden.

Ramon Beuk en Jennifer Nannings

Ramon Beuk werd bekend als kok in verschillende tv-programma’s en schreef twaalf kookboeken, waarvan er twee werden uitgeroepen tot ‘Kookboek van het Jaar’. Op 5 april jl. opende Ramon zijn nieuwe visrestaurant ‘De Prins’ in Laren.

Jennifer Nannings, moeder van twee kinderen, houdt erg van koken maar stoorde zich eraan dat ze met haar gezin veel voedsel verspilde. Van haar wintersportvakanties met haar ouders herinnerde zij zich dat ze daar altijd soep maakten van het restjes van het gerecht van de voorgaande avond. Dit inspireerde haar om soep te maken tegen voedselverspilling.

Heb jij interesse in dit fijne kookboek en ga jij de strijd tegen voedselverspilling aan? Je kunt het boek kopen via deze link.