100%NL Magazine Wijnkring
Zie ook:
Delen

WOW: Dit wijn-weetje zal je versteld doen staan!

Wijn en gezondheid? Een verrassende combinatie! Houd dit interessante weetje in gedachten voor je volgende borrelavond. ;)

Wijn-weetje

Niets leuker dan indruk maken op je borrelvrienden met boeiende feitjes. Zeker als het over jouw geliefde wijn gaat. Ooit stilgestaan bij hoeveel druiven er in dat verrukkelijke glas wijn zitten?

Hoeveel druiven zitten er in een glas wijn?

Een fles wijn bevat doorgaans 0,75 liter. Voor het produceren van 5 liter wijn heb je ongeveer zeven tot acht kilo druiven nodig. Reken maar uit: voor één flesje is dat zo’n 1,2 kilo druiven. In getallen betekent dit tussen de 600 en 800 druiven, wat overeenkomt met circa 10 druiventrossen. Dus in elk glas wijn zwemmen de sappen van 100 tot 125 druiven. Stel je voor hoeveel druiven er jaarlijks worden geoogst om wijnliefhebbers wereldwijd van hun favoriete drankje te voorzien!

100%NL Magazine Wijnkring

Salenteinactie!

Heb je na het lezen van dit heerlijke wijn-weetje helemaal trek gekregen in een lekker glas wijn? Dat komt dan goed uit! De jaarlijkse Salenteinactie is weer begonnen! Ontvang een unieke Salentein actiecode bij aankoop van 6 flessen Salentein Barrel Selection, 6 flessen Salentein Sparkling Brut Blanc de Blancs of 3 Magnum flessen Malbec of Sparkling Brut en maak kans op een geheel verzorgde avond op Landgoed de Salentein met heerlijke wijnen en een fantastisch diner voor vier personen ter waarde van € 400,-. Er worden maar liefst 20 arrangementen weggegeven!

Meer informatie over of meedoen met de actie? Neem dan een kijkje op de website!

De actie loopt t/m 5 november 2023.

100%NL Magazine Salenteinactie

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wijnkring

Delen