100%NL Magazine SOEP

WIST JE NIET: 6 redenen waarom soep zo goed voor je is!

De bladeren vallen weer van de bomen, de herfst komt er weer aan en het wordt langzaam weer wat kouder. Wat is er fijner dan op zo'n regenachtige dag genieten van een lekker kommetje soep? Wist je dat soep ook veel gezondheidsvoordelen heeft en dat het een handige maaltijd is?

Soep

Je kunt het makkelijk vooraf maken, je kunt er eindeloos mee variëren, je warmt jezelf er heerlijk mee op én je krijgt er een hoop groenten door binnen. Wij hebben het nu natuurlijk over soep. Wie kan er niet af en toe genieten van een lekkere tomatensoep, of een goedgevulde kippensoep? Wij sommen wat redenen op waarom soep nou zo goed voor je is en waarom het een handige maaltijd is om in huis te hebben.

  1. Soep is ideaal om de juiste hoeveelheid groente binnen te krijgen. Neem bijvoorbeeld een kommetje soep als lunch en je hebt genoeg groentes binnen voor die dag. Een snelle, maar gezonde maaltijd dus.
  2. Door het eten van soep krijg je gelijk vocht binnen, want er gaat veel water in een pan soep. Win-win!
  3. Het is een lekker en (meestal) gezond tussendoortje. Vaak zitten er veel groentes verstopt in een pan soep. Lunchen of dineren wordt zo een (gezond) feestje. 😉
  4. Soep is handig om in te vriezen. Zo heb je altijd iets achter de hand als je een drukke werkdag achter de rug hebt, als je onverwachts visite krijgt, of als je geen tijd hebt.
  5. Heb je veel honger? Dan is soep ideaal, want er zitten weinig calorieën in, maar wel veel groenten. Soep zorgt meestal voor een vol gevoel bij mensen.
  6. Soep is perfect om restjes in te verwerken. Heb je nog wat restjes over van de afgelopen dagen? Maak je koelkast leeg en maak er soep van. Wist je dat je van bijna alle restjes soep kunt maken? Jennifer Nannings en Ramon Beuk maakten er een boek van: SOEP GOED!

SOEP GOED

In het boek SOEP GOED laten Ramon en Jennifer zien hoe je op een eenvoudige manier voedselverspilling tegen kunt gaan. Ben jij bang dat jouw gerecht alsnog geen succes wordt? Daar hebben Ramon en Jennifer aan gedacht, want naast geweldige soeprecepten, toont het boek veel handigheidjes, waarmee ieder gerecht gegarandeerd een succes wordt. Jennifer stelt veel vragen over soep en Ramon geeft daar antwoorden en oplossingen op. Op deze manier gaat het jou lukken om de (koel)kast leeg te maken en de lekkerste soepen te bereiden.

Heb jij interesse in dit fijne kookboek en ga jij de strijd tegen voedselverspilling aan? Je kunt het boek kopen via deze link. 

Bron en Beeld: Puurgezond.nl