100%NL Magazine sriracha

Even proeven: Sausliefhebbers stappen massaal over op Sriracha!

Je bent nooit te oud om nieuwe smaken te ontdekken! En helemaal niet als het gaat om sauzen. Wij Nederlanders zijn namelijk gek op sauzen. We gebruiken het om een maaltijd op smaak te brengen, veelvuldig tijdens het barbecueën en eigenlijk bij elk stukje vlees of vis is het heerlijk. Vooral Oosterse sauzen hebben de laatste jaren veel populariteit gewonnen bij ons Nederlanders. Denk bijvoorbeeld aan chilisaus of sojasaus. Ben je toch een liefhebber van iets pittigere sauzen? Proef dan eens de Sriracha saus van Go-Tan!

Maakt zelfs van je broodje kaas een feestje!

Sriracha is een lekker pittige chilisaus. De saus is lekker om de meest uiteenlopende gerechten op smaak te brengen – tijdens het koken of op tafel. Voeg bijvoorbeeld eens een beetje Sriracha toe aan je broodje kaas, omelet of pizza of maak je nasi goreng iets pittiger door de toevoeging van Sriracha. Als het aan ons ligt stoppen we gewoon zo’n flesje in onze tas! Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt. 😉

Sieh – Rah – tja

Wij hadden hier op de redactie best wel moeite met het uitspreken van de naam van de saus. Wat blijkt? We spreken het al die tijd verkeerd uit! Het is namelijk Sieh – rah – tja, vernoemd naar de Thaise stad Sri Racha waar de saus voor het eerst werd geproduceerd en geserveerd in restaurants.

Goed voor de lijn!

Óók heel belangrijk: rode sauzen zijn goed voor de lijn! Als je dan toch een saus moet kiezen om je eten op smaak te brengen, kun je het beste kiezen voor sauzen met een rode kleur. Deze sauzen hebben namelijk een basis van diverse groenten, terwijl witte sauzen vooral bestaan uit veel mayonaise, room of zelfs kaas en daardoor ook meer calorieën bevatten.

Sriracha: Waar gebruik je het voor?

Han Go is de creative director van Go-Tan en geeft je graag tips over hoe je onder andere Sriracha het beste kunt gebruiken bij gerechten. Han geeft je in onderstaande video vijf tips om jouw maaltijd lekkerder te maken met Sriracha saus.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Go-Tan.