Déze geweldige pasta gaat viral en is al duizenden keren opgeslagen
Zie ook:
Delen

Déze geweldige pasta gaat viral en is al duizenden keren opgeslagen

Lucia van Food Places wilde weer eens een nieuwe variant op de pasta pesto maken en dat is gelukt. De reacties zijn lovend.

Liefde voor pasta

Bijna iéder mens wordt blij van een bord pasta en bij steeds meer mensen wordt dit wekelijks gegeten. Het fijne aan pasta’s, is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Niet alleen met pastasoorten, maar ook met sauzen, vlees/vis/groenten en toppings kun je alle kanten op. Lucia van Food Places eet het liefst iedere dag pasta en zij is dan ook helemaal in haar knollentuin wanneer zij in Italië is. ‘In Italië bestel ik soms wel twee keer op een dag pasta.’

Pistache pesto

Een pasta pesto is tegenwoordig op veel menukaarten te vinden en de saus op basis van pijnboompitten, knoflook, kaas, basilicum en olijfolie valt bij veel mensen in de smaak. Lucia heeft al wat pasta’s met pesto gemaakt en op haar site gezet en daarom wilde zij iets nieuws maken. Het werd een pasta met pistache pesto. Nadat zij deze pasta had gedeeld met haar volgers, gingen zij uit hun dak. De pasta werd in een paar dagen al duizenden keren opgeslagen en al ongelooflijk vaak gemaakt. ‘De pistache pesto is bij de lokale winkels al weken uitverkocht.’

‘De combinatie van pistache pesto met burrata, seranoham, knapperig broodkruim en pistache nootjes is echt perféct. Ik vond het stiekem jammer dat mijn (tweede) bord zo snel op was haha’, vertelt Lucia. De reacties op deze pasta zijn lovend. ‘Weer eens een andere variant op de pasta pesto. Hij was verrukkelijk’, ‘Wat was dit lekker zeg. Wow!!’ en ‘Gisteren deze pasta gemaakt voor mijn gezin. Iedereen vond hem heerlijk en ik ga hem zeker vaker maken’, is een greep uit de reacties die Lucia van Food Places kreeg.

Food Places

De Volendamse Lucia Veerman is nog maar 23 jaar oud maar belooft de nieuwe kooksensatie van Nederland te worden. Met haar account Food Places bereikt ze wekelijks duizenden mensen, restaurants maken haar recepten, ze was te horen op de landelijke radio én het lukt haar om wekelijks lege schappen te veroorzaken in de Albert Heijn. Lucia: ‘Het is echt een uit de hand gelopen hobby, maar ik geniet er met volle teugen van.’

Benieuwd naar alle andere recepten van Food Places? Klik dan op deze link. 

Bron en Beeld: Food Places.

Delen