100%NL Magazine risotto Food Places
Zie ook:
Delen

Recept van de week: Pompoen- en tomatenrisotto met burrata en serranoham

Denk je aan de herfst, dan denk je ook gelijk aan pompoen. Deze risotto gaat al jouw verwachtingen te boven en het mooie is: iedereen kan hem maken!

Food Places

Food Places is een foodblog van de 25-jarige Lucia Veerman. Dagelijks deelt zij haar eigen, zelfgemaakte recepten met ruim 35.000 volgers op Instagram en bijna 19.000 op TikTok. Maar dat is nog niet alles: Lucia kookt ook regelmatig samen met een BN’er én zij deelt tips voor restaurants in het binnen- en buitenland. ‘Het is een uit de hand gelopen hobby, maar ik geniet er enorm van’, aldus Lucia.

Romige perfectie

Het is een heerlijke groentesoort en bijna onmogelijk om niet lekker te vinden: pompoen. Pompoen heeft een hele zachte smaak en is daarom makkelijk te combineren met andere smaken. Deze risotto met pompoen, tomaat, burrata en serranoham is daarom perfect en ook nog eens simpel om te maken. ‘Het enige nadeel is dat je er de hele tijd bij moet blijven. Maarja, als dat het nou is…’, aldus Lucia. ‘De eerste gerechten die ik ooit maakte, waren risotto’s. Ik leerde het van een vriendin en wij maakten dan meestal een standaard risotto gevuld met verschillende soorten vis, spinazie en champignons. Zo leuk als ik terugdenk aan die tijd, want toen kon ik echt nog níks in de keuken.’

Benieuwd naar het recept? Klik dan op deze link. Benieuwd naar de overige recepten van Food Places? Klik dan op deze link.

Bron en Beeld: Food Places

Delen