100%NL Magazine Maza recept
Delen

Geen inspiratie? Deze heerlijke recepten maken van je maandagavond een feestje!

Elke dag stel je jezelf (of je kinderen) de vraag: wat eten we vandaag! Het is altijd weer een hele opgave om een goed recept te vinden. Ook is het af en toe eens fijn om een compleet nieuw gerecht te maken. Trigger die smaakpapillen een beetje!

Hoemoes gekarameliseerde ui en tijm

Wij zetten daarom drie heerlijke recepten van Maza op een rij. Die zijn namelijk een meester in het maken van heerlijke mediterrane delicatessen op ambachtelijke wijze. Bovendien heeft Maza er weer een nieuwe smaak bij, namelijk Hoemoes gekarameliseerde ui en tijm! Haar bekroonde hoemoes met de zoete smaak van gekarameliseerde uitjes en tijm! Lekker om mee te dippen en smeren, maar ook om mee te koken! Zie www.maza.nl voor meer recepten.

Rodekool steak uit de oven met Hoemoes gekarameliseerde ui en tijm

Ingrediënten:

  • 1 dikke plak rodekool
  • 1 el olijfolie
  • 1  el Maza Ras el Hanout kruiden
  • 20 g walnoten grof
  • 2 eetlepels Hoemoes gekarameliseerde ui en tijm
  • 1 handje peterselie fijn gesneden
  • Zout en peper

En zo doe je het:

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Smeer de plak rodekool aan beide kanten in met olijfolie
  • ras el hanout kruiden, zout en peper
  • Leg de plak in een ovenplaat en rooster voor 40 minuten tot de plak gaar is
  • Keer halverwege om met een spatel
  • Besmeer de geroosterde rode kool met Hoemoes gekarameliseerde ui en tijm en garneer met wat walnootjes en peterselie.

Gezondere green curry bowl met falafel

Bereiding: 30 minuten
Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 vastkokende aardappel
  • 200 g sperziebonen
  • 150 g wilde rijst
  • 1 bakje Maza Hoemoes Koriander en Limoen
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 100 g falafel
  • 1 limoen
  • 1 handje koriander

En zo doe je het:

  • Breng een pan water aan de kook.
  • Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en kook deze samen met de aardappelblokjes zo’n 10-12 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.
  • Breng een nieuwe pan water aan de kook en kook hierin de wilde rijst zo’n 10 minuten.
  • Voeg ondertussen het bakje Maza Hoemoes Koriander en Limoen en de Griekse yoghurt samen in een pannetje en warm op. Voeg hier de aardappelblokjes en sperziebonen aan toe en laat dit zo’n 5 minuten doorpruttelen.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de falafelballetjes zo’n 3 minuten aan elke kant.
  • Snijd de limoen in partjes. Giet de wilde rijst af en serveer met de Maza Hoemoes Koriander en Limoen-saus, de falafelballetjes, de partjes limoen en de koriander on top.

Eiwraps met Hoemoes XL, boerenkool, gegrilde halloumi, Griekse yoghurt & met Baba Anoesh, gerookte kip, walnoten en granaatappelpitjes.

Bereiding: 25 minuten
Ingrediënten (voor 6 ei-wraps):

  • 10 eieren
  • 150 g halloumi
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 100 g Maza Hoemoes XL
  • 30 g boerenkool
  • 1 (vega) kipfilet
  • 100 g Maza Baba Anoesh
  • 40 g walnoten
  • 30 g granaatappelpitjes

Ingrediënten (voor 4 ei-wraps):

  • 7 eieren
  • 100 g halloumi
  • 30 g Griekse yoghurt
  • 60 g Maza Hoemoes XL
  • 20 g boerenkool
  • 1 (vega) kipfilet
  • 60 g Maza Baba Anoesh
  • 30 g walnoten
  • 20 g granaatappelpitjes

En zo doe je het:

  • Kluts de eieren los in een kom. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schenk 1/4 van het mengsel in de pan. Bak zo’n 3 minuten aan iedere kant en herhaal dan met de rest van het mengsel.
  • Snijd de halloumi in plakken van 1 centimeter dik. Verhit een klein scheutje olie in een grillpan en gril de halloumi tot er aan beide kanten een grillstreepje staat. Leg apart.
  • Breng de Griekse yoghurt op smaak met een snufje peper en zout.
  • Verdeel de Maza Hoemoes XL over twee eiwraps.
  • Leg hier de boerenkool en de plakjes halloumi op. Verdeel tot slot de Griekse yoghurt over de eiwraps en rol op.
  • Smeer op de andere twee wraps de Maza Baba Anoesh over de eiwraps en leg de plakjes (vega) kipfilet hierop.
  • Hak de walnoten grof en verdeel dit over de eiwraps. Maak af met de granaatappelpitjes en een flinke snuf peper en zout.

Voor meer overheerlijke recepten volg je Maza op social @MasMasMaza (FB) en @masmasmaza (insta)

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maza.

Delen