Kijk uit! Grote griepepidemie in het Zuiden van Nederland

Kijk uit! Grote griepepidemie in het Zuiden van Nederland

Een koud biertje, vaak naar binnen en naar buiten zonder jas en natuurlijk veel minder slaap. De carnaval is inmiddels acht dagen geleden, maar nu lijkt dit toch zijn tol te eisen en is er een heuse griepepidemie in het Zuiden van Nederland. De zakdoekjes en neussprays zijn niet aan te slepen!

Al dertien weken lang heerst er in Nederland een griepepidemie. Vooral keel- en hoestklachten zijn veel voorkomende klachten. Toch lijkt de griep minder heftig dan voorgaande jaren en is hij alweer op z’n retour.

De gemiddelde periode tussen besmet raken en ziek worden zijn ongeveer 7 dagen. Je verwacht het al: acht dagen na het grootste feest van het zuiden lijken de feestvierders nu toch echt gevloerd te zijn. Volgens griepalert.nl nemen de griepsymptonen in zuidelijk Nederland flink toe! Volgens griepalert.nl houdt het nog niet op en verwachten ze een flinke piek de aankomende dagen.

Griepalert.nl

Via de site van griepalert.nl weet je precies waar en wanneer er een griepgolf in Nederland heerst. Check de site en blijf op de hoogte van alle griepverspreidingen! Ook heb je de mogelijkheid om een alert in te stellen, zodat je een melding krijgt wanneer er een griep zich aankondigt in jouw omgeving en je op tijd de zakdoekjes in kan slaan!

Bron: Salveo Pharma