100%NL Magazine vet haar

NOOIT GEWETEN: Om déze redenen wordt je haar snel vet!

Hoe vervelend is het als je na één dag je haar niet wassen al met vettig haar wakker wordt. Je hebt ondertussen alles al geprobeerd, maar je haar blijft heel snel vet worden. Toch hoeft het niet per se aan je haarverzorgingsroutine te liggen. Wij zetten alle oorzaken van vet haar even voor je op een rijtje!

Een vies kussensloop

Ook de hygiëne van je kussensloop kan een oorzaak zijn van vet haar. Een vies dekbed overtrek en kussensloop is over het algemeen niet goed voor je huid en haar. Was minstens elke week je kussensloop en dekbedovertrek voor gezonde haren en huid.

Vet haar door je dieet

Deze zagen we niet aankomen. Maar je kunt ook vet haar krijgen door wat je eet. Te veel omega-6-vetzuren zorgen voor vet haar, terwijl het door een gebalanceerd dieet met zowel omega-6-vetzuren als omega-3-vetzuren minder snel vet wordt. Omega-6-vetzuren vind je voornamelijk in plantaardige voedingsmiddelen zoals olijfolie, avocado, rundvlees en soja olie en omega-3-vetzuren zitten vaak in vis zoals zalm, tonijn en makreel. Zorg er dus voor dat je meer gevarieerd eet voor een mooier kapsel.

Je haar te vaak wassen

Elke dag je haar wassen is niet goed voor de conditie van je haar. De natuurlijke oliën op je hoofdhuid worden op deze manier verwijderd, waardoor je lichaam weer nieuwe oliën aanmaakt. Zo wordt je haar al sneller vet. Probeer het om de dag te wassen of 3 keer per week. Je haar zal je dankbaar zijn!

Te veel conditioner

Conditioner zorgt dan wel voor zachte lokken, maar maakt je haar ook vetter. Gebruik conditioner dan ook alleen voor de punten en spoel het goed uit. Ook kan een andere conditioner vaak vet haar verhelpen. Sommige conditioners zijn namelijk zwaarder dan anderen.

Te vaak aan je haar zitten

Zit jij de hele dag aan je haar of gooi jij om de paar minuten je haar naar de andere kant? Dan kan het zijn dat je haar na een paar uur al vettig is. De oliën op je vingertoppen worden namelijk overgebracht op je haar en hoe vaker je aan je haar zit, hoe vetter het wordt. Probeer zo veel mogelijk van je haar af te blijven door de dag heen. Je zult al snel verschil zien!

Te vaak borstelen of een vieze haarborstel

Te vaak je haar borstelen is net zoiets als heel vaak aan je haar zitten. Je kunt het beter niet doen, want het stimuleert de olie-productie van je haar. Een vieze haarborstel kan ook vet haar veroorzaken. Maak dus welke week je haarborstel even schoon onder de kraan.