Griezelig, maar overheerlijk: deze Halloween taart maak je samen met de kids!

Griezelig, maar overheerlijk: deze Halloween taart maak je samen met de kids!

Volgende week woensdag is de meest griezelige dag van het jaar: Halloween! Hebben jullie al plannen voor deze feestdag? Wij hebben namelijk een heel leuk idee om samen met de kids te doen: bak een Halloweentaart! En niet zomaar een taart, nee deze hele bloederige (maar overheerlijke) red velvet taart.

De ‘bloederige’ taart betreft een red velvet cake en is zeker een aanrader voor taart-liefhebbers. De taart heeft een eng voorkomen, maar een verrassende en overheerlijke smaak. De benodigdheden voor deze Halloweentaart zijn:

– 250 gram boter (op kamertemperatuur)

– 600 gram rietsuiker

– 6 eieren

– 2 eetlepels rode voedingskleurstof

– 3 eetlepels cacaopoeder

– 375 gram witte bloem

– 250 ml melk

– 1 theelepel vanille- extract

– 1/2 theelepel zout

– 1 theelepel baksoda

– 1 eetlepel azijn

Voor de glazuurlaag:

– 2 plakjes (200 gram) roomkaas

– 350 gram witte chocola

– 250 gram boter, op kamertemperatuur

Bereiding

Klop de 250 gram boter samen met de suiker in een grote kom, waarna je de eieren toevoegt. Meng de rode kleurstof en het cacaopoeder en voeg dit toe aan het geklopte geheel. Ook de bloem, melk, vanille en zout moeten worden toegevoegd. Vervolgens meng je baksoda met het azijn en voeg je ook dit toe aan het beslag. Verdeel het beslag vervolgens in één grote bakvorm en bak het 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Wit glazuur

Smelt de witte chocola en laat deze lauw worden. Vervolgens klop je de roomkaas luchtig en voeg je de chocola en boter toe aan de roomkaas, waarna je het tot één geheel klopt.

Rood sausje

Meng wat poedersuiker en water met elkaar en voeg er vervolgens nog een beetje rode voedingskleurstof aan toe, voor een bloederig sausje over de taart. Et Voilà, je hebt een overheerlijke Halloween taart. Eet smakelijk!

100%NL Magazine

Bron: Libelle l Beeld: Pinterest, Istock