BEWEZEN: Honden gebruiken opzettelijk hun puppy-ogen

BEWEZEN: Honden gebruiken opzettelijk hun puppy-ogen

Hondeneigenaren zullen het allemaal begrijpen: als je trouwe viervoeter je heel droevig aankijkt en smeekt om een koekje kan je die puppy-ogen gewoon niet weigeren. Je valt als een blok voor die grote kijkers! Maar wat blijkt? Je hond weet precies wanneer hij zijn of haar geheime wapen moet inzetten!

Tot zover het beeld van de onschuldige hond. Want je hond weet dondersgoed wat hij aan het doen is blijkt uit onderzoek. Professor Bridget Waller en haar team hebben dit grondig onderzocht tijdens een experiment met 24 honden. De honden werden hen de rug toegekeerd, ze kregen een snoepje of ze haalden het snoepje net voor hun neus weg. Alles werd op film vastgelegd, zodat de onderzoekers dat later goed konden bestuderen.

De uitkomst was verrassend, want uit de beelden bleek dat de honden eerder hun geliefde puppy-ogen opzetten wanneer de mensen naar hen keken. ‘Gezichtsuitdrukkingen worden normaal gesproken gedreven door emotie. We hadden nooit verwacht dat dieren dit kunnen veranderen afhankelijk van de omstandigheden’, aldus professor Waller.

Verwen je hond met een verantwoorde snack

Val jij ook als een blok voor die grote puppy-ogen en wil je je trouwe hond graag verwennen met een snack? Kies dan voor de nieuwe hondensnacklijn van Vitakraft: Jumper’s, food for the soul. Jumper’s vult niet alleen de maag van je geliefde huisdier, maar ook de ziel! De veelzijdige snackrange van Jumper’s zijn ideaal voor verwennerij, training en mondverzorging. De snacks hebben een hoog vleesgehalte en zijn daarom onweerstaanbaar lekker! Zo verwen, train of verzorg je je hond altijd met de noodzakelijke vitaminen en mineralen, op welk moment dan ook!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Vitakraft