100%NL Magazine schaatsen

Weet je niet wat je moet doen in de kerstvakantie? Wij geven tips!

Bijna kerstvakantie! Even twee weken niks en genieten van de feestdagen, van familie en leuke dingen doen. Maar wat voor leuke dingen kun je doen? De musea hebben speciale activiteiten voor kinderen, de natuur wacht op je met mooie winterwandelingen en de ijsbanen liggen er. Genoeg om te ondernemen!

Schaatsen op het Plein in Medemblik

Bind je schaatsen onder en geniet van dit sfeervolle winterevenement. Warm worden doe je met warme chocolademelk of glühwein. Er zijn regelmatig leuke activiteiten, zoals discoschaatsen.

Warme Wintermaanden Alkmaar

Winterse gezelligheid voor jong en oud met allerlei extra festiviteiten, zoals Scrooge, de Kerstmusical, Kerstmarkt op het Waagplein en de Winterkaravaan.

Kersttijd in het Bakkerijmuseum

In het Bakkerijmuseum van Medemblik hangt de geur van verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen die allemaal op historische wijze worden gemaakt. De bakker demonstreert niet alleen hoe ze gemaakt worden, hij vertelt er ook graag over.

Sprookjeswinterland

Sprookjeswonderland wordt omgetoverd in warme winterse sferen. Door het hele park zorgen vele duizenden sfeerlichtjes en honderden lantaarntjes voor een feeëriek schouwspel.

Schagen on Ice

De Markt in Schagen is het decor van deze overdekte ijsbaan. Ongeacht de weersomstandigheden kun je hier heerlijk schaatsen. Ook hier zijn speciale activiteiten, zoals peuterschaatsen en curling.

Kerstvakantie Stoommachinemuseum

Tijdens de kerstvakantie zijn er volop (kinder)activiteiten en kun je de smid in de smederij aan het werk zien. Verder zijn er demonstraties en workshops tin gieten, touw slaan en origami.

Kerstwandeltocht over Wieringen

Waai lekker uit op Tweede Kerstdag. Op Wieringen vind je rust en een prachtige natuur. Wandel over smalle schelpenpaadjes en kronkelweggetjes, langs oude boerderijtjes en kerkjes.

Kerstactiviteiten Marinemuseum

Maak in het Marinemuseum een maritiem schilderijtje of een kaartje voor onze helden op zee en volg de speciale familierondleiding of theatrale rondleiding.

Zuiderzeelicht

Ronald Giphart herschreef speciaal voor het Zuiderzeemuseum het spannende volksverhaal ‘De motketel van Schokland’. Deze eeuwenoude Zuiderzeelegende komt tot leven via licht, beeld en geluid.

Winterkasteel Radboud

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich in Kasteel Radboud verwonderen bij de uilenworkshops. Of kom winterknutselen waarbij reatievelingen van alle leeftijden heerlijk kunnen knutselen rondom een winterthema.

Kerstvakantie in Huis van Hilde

Vier kerst in Huis van Hilde. Er is een poppenkastvoorstelling, een kinderspeurtocht, je kunt knutselen en er is een workshop verhalen schrijven.

IJsbaan Den Helder

Ook in Den Helder kun je heerlijk schaatsen. Op sommige dagen zijn er extra activiteiten, zoals peuter/kleuterschaatsen en de mini elfstedentocht.

Kerst in het Reddingmuseum

Speciaal om in de kerstsfeer te blijven is er voor kinderen een speciale kerstspeurtocht. De kerstman heeft voor de kinderen ook nog een klein cadeautje onder de kerstboom achtergelaten.

Winters Hoorn

De binnenstad van Hoorn is omgetoverd in WintersHoorn. Bezoek onder andere de gezellige, authentieke kerstmarkten, de ijsbaan, de voorstelling Scrooge en Herberg Hoorn.

Warme Winterdagen BroekerVeiling

Een lekkere dosis winterse gezelligheid. Bak broodjes boven het kampvuur terwijl je luistert naar verhalen over vroeger, woon een groentenveiling bij en volg de spannende tocht van de tuinbouwproducten van het land tot aan de klant.

Kerst Express

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik presenteert rond de feestdagen: Kerst Express. Vanuit Hoorn vertrek je voor een reis door het winterse landschap naar het stationnetje van Wognum uit 1887 waar de Kerstman staat te wachten.

Oliebollentocht

Wandel op 30 december 4, 8, 10 of 20 kilometer door de duinen bij Den Helder onder het genot van een oliebol. Onderweg geven vrijwilligers informatie over de natuur.

Meer info

Kijk op hollandbovenamsterdam.com voor alle data en overige informatie.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam