100%NL Magazine Kim-lian

BIJZONDER: Kim-Lian gaat gezinnen zonder grootouders helpen!

Kim-Lian van der Meij gaat voor SBS6 een nieuw wekelijks programma presenteren genaamd ‘Mag Ik Jullie Oma Zijn?’ In dit programma brengt Kim-Lian ouderen en gezinnen samen die beiden een groot gemis ervaren in het leven: De ouderen missen kleinkinderen, en de gezinnen missen grootouders. Kim-Lian neemt de taak op zich om deze partijen op basis van hun wensen en behoeftes aan elkaar te koppelen en zodoende nieuwe families samen te stellen.

Dat Kim-Lian deze zoektocht mag begeleiden vindt ze een grote eer: “Ik vind dit echt een heel bijzonder programma. We gaan niet alleen mensen met elkaar verbinden, maar ook zorgen we dat ouderen die weinig om handen hebben niet worden weggezet als ‘zielig’ of ‘eenzaam’. In dit programma ga ik met de ouderen actief op zoek naar een passend gezin en daarbij hebben zij de gezinnen ook echt iets te bieden.”

Bovendien weet de presentatrice zelf als geen ander hoe belangrijk het is om grootouders te hebben: “Uit ervaring weet ik dat opa’s en oma’s heel belangrijk zijn voor een kind. Mijn grootouders woonden vroeger naast ons en daar heb ik bijna mijn hele jeugd doorgebracht. Van mijn opa heb ik leren vissen, en mijn oma was de allerliefste vrouw ter wereld. Daar heb ik zoveel liefde van gekregen, dat gun ik iedereen.”

Na een mooi avontuur vol bijzondere ontmoetingen en gedroomde activiteiten, is het aan de oudere om te beslissen bij welk gezin hij/zij voortaan als opa of oma door het leven wil gaan, en dus vraagt: Mag ik jullie oma zijn? Het programma is vanaf 20 november te zien op SBS6. Ben of ken jij iemand die interesse heeft om deel te nemen aan dit programma? Een gezin dat grootouders mist, of een ouder persoon die behoefte heeft aan meer gezelschap? Neem dan contact op met Geeske. Zij is te bereiken op 020-4939 472 of op [email protected]

Bron: SBS | Beeld: SBS