100%NL Magazine kinderen groenten

Zó laat je je kinderen gemakkelijk genoeg groenten eten!

Moet jij ook iedere dag zo'n strijd leveren om je kind zijn of haar groenten te laten eten? Met deze praktische tips wordt dat een stuk makkelijker!

Gezond

We willen steeds gezonder eten en houden de schijf van vijf in de gaten om onze dagelijkse hoeveelheid groente binnen te krijgen. Daarnaast schrappen we vlees steeds vaker uit het menu. Dat is niet alleen lekker voor de variatie, maar ook supergezond doordat groenten boordevol met voedingsstoffen en vezels zitten. Juist voor opgroeiende kinderen is het belangrijk dat zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Omdat kinderen razendsnel groeien hebben zij calcium, magnesium, vitaminen, mineralen en vezels nodig. En waar vind je dat? In groenten!

Helaas is het algemeen bekend dat de meeste kinderen niet staan te springen om een bord vol groenten. Maar hoe krijg je het dan toch voor elkaar om je kinderen dagelijks genoeg groenten te laten eten? Wij helpen je een handje!

Eet Aziatisch

Aziatische gerechten zitten vol groenten én zijn ook nog eens gemakkelijk te maken. Als je makkelijk wilt beginnen, denk dan aan een grote wokpan met noodles, Aziatische groenten en een flinke scheut ketjap of soja. Of ook lekker en makkelijk; een pokébowl met rijst, avocado, edamame boontjes, gember en zalm. Natuurlijk met sojasaus.   

Geef er extra smaak aan

Even kort wokken op hoog vuur voorkomt dat de kleur, aroma en structuur van verse ingrediënten verandert. Voeg daar sojasaus als ideale smaakmaker aan toe en geef die heerlijke typische Aziatische smaak aan gerechten. Ideaal voor je kinderen, want zo treedt de overheersende groentensmaak meer naar de achtergrond én ben je nog steeds supergezond bezig! Een klein scheutje Ketjap Manis (zoete sojasaus) aan tafel doet wonderen! 😉

Laat je kindje meehelpen

Door je kind te laten meehelpen met het bereiden van het eten kweek je interesse. Oefen de namen van de ingrediënten en laat ze bijvoorbeeld de pitjes uit de paprika halen. Ze zullen na afloop apetrots zijn op het gerecht dat zij ‘zelf’ hebben gemaakt en daardoor eerder geneigd zijn hun bordje helemaal leeg te eten.

Inspiratie nodig?

Wat dacht je van Homemade Tjap Tjoy? Een heerlijk gerecht wat je binnen 15 minuten op tafel hebt! Of ook heel lekker: een pokébowl met zalm, om je vingers bij af te likken! Beide gerechten heb je binnen een mum van tijd klaar, zijn heerlijk én zitten boordevol met groenten.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Go-Tan