100%NL Magazine sprookjeswonderland

Dit zijn de leukste uitjes met kinderen in Holland boven Amsterdam!

Zin om er deze zomer lekker op uit te gaan met de kids en ben je toe aan wat inspiratie? Wij hebben de leukste uitjes met kinderen in Holland boven Amsterdam voor je verzameld!

Landgoed Hoenderdaell

In Landgoed Hoenderdaell vind je superveel dieren! In de tropische kas waan je je in een ware jungle en maak je kennis met krokodillen, flamingo’s, maar ook superleuke pinche-aapjes. Langs de route sta je vervolgens oog in oog met de zebra’s, neusbeertjes, kangaroes, wolven en nog veel meer andere dieren. Ook bevindt zich hier het opvangcentrum van Stichting Leeuw, is er een kinderboerderij en laat de valkenier je kennismaken met tientallen roofvogels.

Meer informatie vind je hier.

Van Blanckendaell Park

Van Blanckendaell Park is een prachtig dierenpark op een oppervlakte van 6 hectare. Je vindt er maar liefst 24 diersoorten, bestaande uit vogels en zoogdieren, zoals ooievaars, flamingo’s, ara’s, pinguïns, walibi’s, lama’s, herten en nog veel meer! Daarnaast is in het park ook een authentiek nagebouwde zaagmolen te vinden en kun je een bezoek brengen aan het Historisch Museum Harenkarspel.

Meer informatie vind je hier.

SprookjesWonderland

Zin in een betoverend dagje met het gezin? Bezoek dan eens Sprookjeswonderland! Hier is van alles te beleven; gluur binnen in de kabouterhuisjes of vaar zelf in de dobberbootjes. Ook kun je dieren aaien in de kinderboerderij en heerlijk spelen, draaien, glijden en schommelen in de grote speeltuin. Sprookjeswonderland heeft ook een aantal gave attracties.

Meer informatie vind je hier.

Museum Stoomtram

Maak een spannende reis door de tijd in de Museumstoomtram. In de tram die rijdt tussen Hoorn en Medemblik leer je van alles over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. Zin om de Historische Driehoek (tussen de steden Hoorn, Enkhuizen en Medemblik) compleet te maken? Vaar dan met het Museumschip Friesland over het IJsselmeer. Een geslaagde dagtrip voor jong en oud!

Meer informatie vind je hier.

De KlimVallei

Zin in een actief dagje uit? Breng dan eens een bezoekje aan De KlimVallei, gelegen in het bosrijke recreatiegebied Mariëndal. In het eco-klimpark klim je over de hindernissen tussen de boomtoppen op een hoogte van 4 tot 8 meter! Het parcours bestaat uit 4 rondes met verschillende moeilijkheidscategorieën. Weet je ook weer hoe het is om Tarzan te zijn!

Meer informatie vind je hier.

Vlindorado

In het Noord-Hollandse dorp Waarland bevindt zich de grootste vlindertuin van Europa! Bij Vlindorado waan je je in een tropisch paradijs! Geniet van de prachtige exotische vlinders en vogels. Je kijkt je ogen uit!

Meer informatie vind je hier.

Attractiepark De Goudvis

Kinderen vermaken zich al jarenlang opperbest in de oudhollandse speeltuin ‘Attractiepark De Goudvis’. Je vindt er van alles; een rodelbaan, draaiwippen, schommels, G-Forze, de grootste airtrampoline van Europa, het klimklauter-piratenschip, de Survival Trial en nog veel meer. De speeltuin is 3,5 hectare groot, maar heel overzichtelijk opgezet.

Meer informatie vind je hier.

Marinemuseum

Op het Oude Rijkswerf, waar vroeger marineschepen werden gebouwd en onderhouden, bevindt zich nu het Marinemuseum. Dit is dé plek waar je de marine kunt beleven. Maak in het Torentje kennis met de rijke geschiedenis, ontmoet zeehelden en bekijk de wapens en uniformen. Ook kun je binnenkijken in de onderzeeboot Tonijn. Ondek de spannende verhalen van oud-bemanningsleden over de Koude Oorlog.

Meer informatie vind je hier.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam.