100%NL Magazine SCM

Hier moet je op letten als je kleding shopt voor je tiener!

Kinderkleding kopen is bijna leuker dan kleding kopen voor jezelf. Veel ouders kunnen dit zeker beamen en gaan soms helemaal los met kleding voor de kids. Toch komt er een moment dat je kinderen op eigen benen gaan staan en hun kleding zelf willen uitkiezen. Hoewel je ze graag hun gang laat gaan, zijn er altijd nog een aantal dingen waar je op moet letten als ouder.

Advies geven

Als kinderen een eigen stijl ontwikkelen, is het belangrijk dat je ze daarbij een beetje ondersteunt. Het kan zijn dat jullie niet helemaal op één lijn zitten wat betreft de kledingstijl, maar geef je tiener de ruimte om zelf te ontdekken wat hij of zij leuk vindt. Vaak twijfelen ze nog over nieuwe aankopen tijdens het shoppen, als ouder kun je ze daar natuurlijk altijd mee helpen. Zodat je zeker weet dat je tiener geen miskopen maakt of te kleine of grote kleding koopt.

Keuzes keuzes keuzes

Voor veel tieners is de keuze op het gebied van kleding niet heel groot. Ze zitten eigenlijk precies tussen de overgang van kinderkleding naar kleding voor adolescenten. Dit geldt helemaal voor jonge kinderen en tieners die op zoek zijn naar een eigen stijl en zichzelf te oud vinden voor kinderkleding, maar nog te jong zijn voor volwassen kleding. Het merk Street Called Madison is stoer en trendy en heel populair bij jonge fashionista’s. De kleding is betaalbaar en van goede kwaliteit. Met de kleding van Street Called Madison kunnen tieners zich echt onderscheiden en een eigen identiteit en stijl vormen. Bovendien is de kleding gemaakt voor tieners maar ook door tieners. De collecties worden ontworpen in samenwerking met jonge trendsetters. Ga naar een winkel in de buurt of bekijk de nieuwe zomercollectie collectie online.  

Kleedgeld

Zodra tieners een eigen stijl ontwikkelen, komt ook vaak kleedgeld ter sprake. Het belangrijkste nut van kleedgeld is natuurlijk dat je kinderen leert om te gaan met geld. Gemiddeld krijgen de meeste scholieren in Nederland rond de € 50 kleedgeld per maand en dit kan natuurlijk variëren per leeftijd. Meestal begin je met het geven van kleedgeld vanaf 12/13 jaar. Willen ze heel graag een iets duurder kledingstuk kopen? Dan moeten ze een paar maanden wachten en om het geld op te sparen.

Kwaliteit

Adviseer je pubers om te investeren in kleding die iets langer mee gaat. Als je kleding koopt van hoge kwaliteit kun je er vaker wat langer dan genieten en kan zelfs nog een keer worden gedragen door een broer, zus, nichtje of neefje. Kies je voor kwaliteit dan kies je dus ook voor duurzaamheid. Ze zeggen niet voor niets: goedkoop is duurkoop.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Jolo Fashion.