100%NL Magazine tompouce
Delen

Zó maak jij zelf de lekkerste oranje tompouce!

Dat Koningsdag dit jaar is veranderd in Woningsdag betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken. Je bent (waarschijnlijk) vrij en het wordt lekker weer, dus we maken er gewoon thuis een feestje van! Dat gaat zeker lukken met het recept voor deze oranje tompouces!

Deze tompouces kunnen in nog geen drie kwartier op tafel staan. Zo simpel is het recept voor deze heerlijke Koningsdag (of Woningsdag) lekkernij. Heerst er alleen nog de vraag: Hoe eet je je tompouce? Ben jij team splitten, likken, kantelen of prikken?

Wat heb je nodig voor 4 oranje tompouces?

Voor de boven en onderkant:

  • 4 plakjes bladerdeeg van bijvoorbeeld Koopmans (vriesafdeling)

Voor de vulling:

  • 1 zakje dr. Oetker banketbakkersroom
  • 350 milliliter water
  • 250 milliliter slagroom (ongeklopt)

Voor het glazuur:

  • 250 gram poedersuiker
  • Paar lepels water
  • Oranje kleurstof of paar theelepels oranje limonade

Eventueel ter garnering:

  • 250 milliliter slagroom + suiker naar smaak
  • Mandarijntjes uit blik
  • Prikkertje met Nederlandse vlag

Bakgerei:

  • Bakpapier
  • Mixer
  • Bakplaat
  • Beslagkom
  • Spuitzak (optioneel)

Hoe maak je de oranje tompouces?

  1. Je begint met het maken van de banketbakkersroom, zodat deze in de koelkast kan opstijven als je bezig bent met de andere stappen. Doe de 350 milliliter water, 250 milliliter slagroom en het zakje banketbakkersroom in een beslagkom en meng de ingrediënten met behulp van een mixer in enkele minuten tot een gladde massa. Zet de beslagkom met banketbakkersroom (afgedekt) in de koelkast.
  2. Haal het folie van de plakjes bladerdeeg en laat deze circa 10 minuten ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor (Elektrische oven: 220 °C, Heteluchtoven 200 °C)
  3. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en maak er met een vork gaatjes in. Let de plakjes op de (met bakpapier beklede) bakplaat en bak in circa 8 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en druk met een schone theedoek de lucht uit bladerdeeg. Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog circa 8 minuten, totdat het bladerdeeg goudbruin en krokant is. Haal de plakjes uit de oven en laat ze goed afkoelen.
  4. Verdeel de banketbakkersroom over vier afgekoelde plakjes bladerdeeg. Dit gaat het makkelijkste met behulp van een spuitzak. Leg de overige plakjes bladerdeeg op de opgespoten banketbakkersroom.
  5. Dan is het glazuur aan de beurt. Meng de 250 gram poedersuiker met een paar eetlepels water. Let op dat je niet te veel gebruikt, maar voeg telkens een beetje toe. Voeg hieraan de oranje limonade of kleurstof toe. (Mocht je geen oranje kleurstof kunnen vinden: rode en gele kleurstof wordt samen oranje kleurstof). Mix het geheel goed en bestrijk de bovenkant van iedere tompouce met een laagje van het oranje glazuur.
  6. Ter garnering kun je ervoor kiezen om nog wat opgeklopte slagroom op de bovenkant van je tompouce te spuiten. Let op: wacht hier een paar minuten mee, zodat je glazuur mooi hard is. Om het helemaal af te maken kun je er een prikkertje met de Nederlandse vlag en een mandarijntje uit blik op leggen.

Eet smakelijk!

Bronnen: Bakken.nl, Koopmans, Dr.Oetker, Kookfans en eigen inbreng

Delen