100%NL Magazine Wieringen

De leukste fietsroutes in Holland Boven Amsterdam en WIN een fietsarrangement!

Haal je fiets uit de schuur of huur er eentje en trek eropuit. Zonnetje erbij, wind in de rug, door prachtige natuur en langs de mooiste vergezichten. Ga van de kust naar de stad, of andersom, in Holland boven Amsterdam is zoveel te zien. Vijf niet te missen routes langs verborgen parels en bijzondere afstapplekken.

Duinen en dijkenroute – 42 km

Waai uit in de duinen, ga op de pedalen over dijken en met de wind mee door de polder. Sint Maartenszee is het startpunt. Je fietst door natuurgebied Het Zwanenwater met haar unieke flora en fauna, om vervolgens via Petten door de Schoorlse Duinen te gaan. Een pauze neem je bij een van de vele strandpaviljoens.

100%NL Magazine Duinen

Op de trappers door de zilte lucht – 39 km

Je begint op Willemsoord. Vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine, nu een monumentaal deel van Den Helder. Via de Noordzeekust ga je naar Julianadorp, Callantsoog en via de polder weer terug. Afstappen kun je bij het Reddingmuseum, het Marinemuseum of Fort Kijkduin.

Stolpenroute Schagen – 33,5 km

Deze route overbrugt de afstand tussen Schagen en het mooie kustgebied. Onderweg kom je twee museumboerderijen tegen die een bezoek waard zijn. Ook kom je langs de Nollen van Abbestede, een hoger gelegen duinland met enkele beeldbepalende stolpen en bijzondere duinflora.

100%NL Magazine HBA

Westfriese Landroute – 37 km

Van het uitgestrekte IJsselmeer tot het groene binnenland, het trekt allemaal aan je oog voorbij tijdens deze route rond de historische stad Medemblik. Hier vind je het Nederlands Stoommachinemuseum en Kasteel Radboud. Relaxen doe je aan de Vooroever, waar je geniet van het strand en de natuur.

100%NL Magazine HBA

Wonderlijk Wieringen – 42 km

Ontdek het voormalig eiland Wieringen met haar vergezichten, uitgestrekte natuur en leuke dorpjes. Vanuit Den Oever fiets je langs de IJsselmeerkust, door het Robbenoordbos, naar het Amstelmeer en een prachtige route over de waddendijk. Eet een vers visje in de haven of maak een excursie naar het waddengebied.

100%NL Magazine Wieringen

Kijk op fietsenbovenamsterdam.nl voor alle fietsroutes en afstaptips.

Win een fietsarrangement!

Rondom Medemblik is het heerlijk fietsen. Aan een dag heb je zeker niet genoeg. Ook niet voor alle tussenstops waar je iets kunt ontdekken of eten en drinken.

Maak kans op een geheel verzorgd arrangement voor 2 personen:

  • 2 overnachtingen met ontbijt bij B&B ’t Emmapark in Medemblik
  • 1x diner bij restaurant Hof van Medemblick in Medemblik
  • 1x lunch bij restaurant De Nadorst in Blokker
  • Routekaart fietsroute ‘Hoogtepunten uit de Gouden Eeuw’
  • Bezoek aan Nederlands Stoommachinemuseum

Ga naar fietsenbovenamsterdam.nl en laat je gegevens achter om kans te maken op dit arrangement! De actie loopt t/m 31 augustus 2020.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam