Linda ziet op tegen Kerst: 'Mijn schoonfamilie vindt mij een golddigger'

Linda ziet op tegen Kerst: ‘Mijn schoonfamilie vindt mij een golddigger’

Roos is relatiecoach en zal iedere 2 weken een lezer van 100%NL Magazine advies geven voor zijn of haar relatieprobleem. Dit keer lees je het verhaal van Linda.

Lieve Roos,

Ik schrijf je omdat ik met een behoorlijk dilemma zit. Al jaren ben ik gelukkig getrouwd met mijn man Thijs. Samen hebben we het goed voor elkaar en hebben we drie schatten van kinderen. Maar vanaf het moment dat Thijs mij voorstelde aan zijn familie was het foute boel. Volgens Thijs zijn moeder en zus voldeed ik niet aan de ‘eisen’ en ben ik niet de geschikte vrouw voor hun zoon en broer. Al jaren gaan Thijs en ik ieder weekend braaf langs zijn ouders, maar leuk is het niet. Iedere week krijg ik van alles naar mijn hoofd geslingerd. De ene keer zie ik er te netjes gekleed uit, en de andere keer krijg ik commentaar dat ik wel iets beter mijn best had mogen doen die ochtend. Het lijkt wel of ik nooit iets goed kan doen.

Het is bijna Kerst en dan verwacht mijn schoonfamilie altijd dat we bij elkaar komen. Voor even had ik nog goede hoop dat we door het coronavirus helemaal niet bij elkaar mochten zitten, maar zo gemakkelijk kom ik er blijkbaar niet van af. Ik zie er nu al ontzettend tegenop, ook omdat ik weet dat mijn schoonfamilie mij liever ziet gaan dan komen. En dat laten ze mij weten ook. Vorige week is de bom gebarsten en heeft mijn schoonzus de meest lelijke dingen over mij geroepen. Ze heeft me laten weten dat ze mij nooit leuk heeft gevonden en dat ze mij een golddigger vindt. Dat ik naast mijn huishouden en drie kinderen ook 3 dagen werk telt blijkbaar niet mee. Mijn kinderen hebben volgens haar idee veel te dure kleding aan, ons huis vindt ze een ‘showroom’ in plaats van een woonhuis. Onze nieuw verbouwde zolder was blijkbaar de druppel die de emmer deed overlopen waardoor ze van alles naar me geroepen heeft.

Ieder jaar ga ik er al met tegenzin naartoe, maar nu helemaal. Aan mijn schoonouders heb ik ook helemaal niets, zij trekken partij voor hun dochter. Het helpt ook niet mee dat ik mijn schoonmoeder echt een verschrikkelijk iemand vind. Ze kan heel arrogant en dominant zijn. Alles kan ze beter: van het opvoeden van mijn kinderen tot het koken voor mijn gezin. Ook keurt ze mijn kledingkeuze altijd publiekelijk af.

Door haar houding word ik onzeker en trek ik mij terug waardoor ik Kerst als heel eenzaam ervaar. Ik ben dol op mijn man, maar hij durft helaas niet tegen zijn familie in te gaan. Dit zorgt tussen ons onderling ook weer voor veel wrijving, maar ook verdriet. En daarom mijn vraag aan jou Roos: wat moet ik doen om Kerst te kunnen overleven? Heb je advies voor mij?

Linda

Advies van Relatiecoach Roos

Lieve Linda,

Kun je je afvragen waarom jouw schoonfamilie dit effect op jou heeft? Ga op onderzoek uit naar jouw gevoelens wegens hen en probeer te spiegelen, verplaatst jezelf in je schoonmoeder of schoonzus. Door bewustwording ontstaat vaak begrip. Je kan ook met je schoonmoeder of schoonzus vóór de Kerst afspreken en jouw gevoel met hen bespreken? Misschien zijn zij zich hier helemaal niet van bewust?

Het kan ook zijn dat jullie elkaar gewoonweg niet liggen en dan is het aan jou hoe hier mee om te gaan.
Succes!

Liefs,
Roos

Heb jij een vraag op relatiegebied en zou jij graag advies willen? Stuur deze dan hieronder anoniem in.