- Vlees op kamertemperatuur
Laat het vlees in de verpakking op kamertemperatuur komen. Let op, leg vlees nooit in de volle zon! - Barbecue op de juiste temperatuur
Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is. Zet een gasbarbecue ongeveer 20 minuten van te voren aan. Een houtskoolbarbecue heeft ongeveer een uur nodig. Wanneer de vlammen gedoofd zijn en het houtskool of de briketten (bijna) grijs kleuren is de juiste temperatuur bereikt. - Maak zones op de barbecue voor direct en indirect garen
Direct garen: direct boven de hitte bron. Voor kleine gerechten die een korte bereidingstijd nodig hebben.
Indirect garen: tussen of naast de hitte bron en met gesloten deksel. Geschikt voor grote stukken vlees die een langere gaartijd nodig hebben. - Handig gereedschap
Met het juiste gereedschap is het makkelijker en leuker barbecueën. Handig om te gebruiken: vleestang, snijplank met scherp vleesmes, (leren) schort, staalborstel om het rooster schoon te maken, isolerende handschoenen en eventueel een vleesthermometer. - Doe het veilig
Zorg bij een gasbarbecue voor een blusdeken en bij een houtskoolbarbecue voor een emmer water. - Vraag advies aan de Keurslager
Keurslagers zijn gek op barbecueën en geven graag advies over o.a. bereiding, marinades en hoeveelheid vlees.
Wil je de hele zomer genieten van het lekkerste BBQ vlees? Bij de keurslager maak je nu kans op een zomer lang gratis bbq’en t.w.v. €450!