100%NL Magazine Vriestips

LET OP: Déze maatregelen moet je nemen in en rondom het huis met deze vrieskou

Heel Nederland is al een paar dagen in de ban van de ijzige kou en de sneeuw. Er wordt gesproken over historische sneeuwval. Vannacht kan het -8 worden, en morgennacht zelfs -10 graden! Tijd om het heft in eigen handen te nemen en niet alleen jezelf, maar ook je woning te beschermen!

Tip 1:

Veel mensen zullen het vergeten, want het is niet iets waar je dagelijks bij stil staat: je buitenkraantje. Heb je deze nog niet afgetapt? Doe dat dan meteen! Leg ook je tuinslang snel binnen, zo voorkom je dat deze uit gaat scheuren door het uitzettende en bevroren water.

Tip 2:

Ben je dol op je tuintje en besteed je daar veel aandacht aan? Dan wil je natuurlijk dat deze zo goed mogelijk de winter doorkomt. Check eens of je terracotta-potten hebt staan. Zo ja, zet er dan snel een houtje onder, zodat het water eruit kan lopen. Doe je dit niet, dan zullen je geliefde potten breken.

Tip 3:

Is jouw woning slecht geïsoleerd? Dat is niet alleen voor jezelf in deze barre tijden heel koud, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Wist je dat je toiletpot kapot kan vriezen? Strooi daarom wat zout in de hals van de pot en in de afvoer van het fonteintje, zo voorkom je dat alles kapot gaat. Dat zou toch zonde zijn! Vergeet niet om door te trekken 😉

Tip 4:

Lukt het je maar niet om het lekker warm te krijgen thuis? Dikke gordijnen houden een hoop warmte binnen. Het lijkt misschien ongezellig om een hele dag met je gordijnen dicht te zitten, maar het zorgt er wel voor dat je er iets warmer bij zit!

Tip 5:

Vergeet de dieren niet! Heb je een konijn dat normaal gesproken de hele winter buiten staat? Zet hem dan niet meteen binnen, maar doe het in stappen. Geen stress: je konijn heeft een lekkere dikke wintervacht dus kan wel tegen een stootje. Begin eerst met een doek of zeil over de kooi, zodat het al iets warmer wordt. Wil je het daarna toch liever naar binnen halen? Plaats het hok dan in een onverwarmde kamer, anders kan het konijn het té warm krijgen.

Bron: Gelderlander.nl, Gelukkiger wonen Beeld: iStock