100%NL Magazine

Met deze 5 etenswaren kom jij zonder griep de winter door!

Doordat het buiten steeds kouder wordt heb je helaas ook sneller een griepje te pakken. Maar met behulp van deze 5 etenswaren zorg jij ervoor dat je jouw weerstand op peil houdt, waardoor de kans op ziek worden een stuk kleiner wordt.

Zuurkool

Zuurkool is een heerlijke groenten die vooral vaak in de wintermaanden worden gegeten. Maar wist jij dat deze groenten voedingsstoffen bevat die jouw balans ten goede komen. In zuurkool zit namelijk folaat (een vorm van vitamine B) die nieuwe celvorming stimuleert. Ook zit er prebiotica in de zuurkool; deze vezels zorgen voor een betere vertering en goede bacteriën in de darmen.

Ansjovis

Dit kleine visje bevat omega-3 vetzuren die ontstekingen in het lichaam tegen gaan! Imuuncellen krijgen zo een oppepper en blijven bovendien behouden.

Mango

Vitamine C is een belangrijke vitamine die nodig is in de wintermaanden. In een halve mango zitten net zoveel vitamine C als in een sinaasappel. Ook zit er bètacaroteen in een mango. Deze antioxidant zorgt ook voor een fikse stoot aan je weerstand!

Weimelk

Ooit weleens gehoord van wei? Weimelk is de vloeistof die ontstaat bij kaasbereiding. Voeg ongeveer 12,5 gram weimelk toe aan je proteineshake, voor het stimuleren van de celgroei.

Biefstuk

Een stukje vlees kan wonderen doen voor je weerstand. Een lekker biefstukje bevat zink, wat goed is voor de enzymen en metabolische processen. Zo voorkom jij infecties en kom jij goed de winter door!

 

 

Bron: Libelle l Beeld: iStock