Met déze truc zing je meteen een stuk beter (ook de valse kraaien onder ons)

Met déze truc zing je meteen een stuk beter (ook de valse kraaien onder ons)

Droom jij van een carrière op de planken vol in de spotlights, maar wil het nog maar niet lukken met je stem? Geen paniek, want met déze simpele truc lukt het zelfs jou om gelijk een stuk beter te zingen. Dries Roelvink eat your heart out!

Er zijn verschillende manieren om je stem in optimale conditie te krijgen en te houden. Je gebruikt je stem immers iedere dag. De zangprofessionals hebben deze trucs ontdekt en maken hier al optimaal gebruik van. Benieuwd naar de tips? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Drink veel water en/of thee

Droge lucht en stof hebben een negatieve uitwerking op je stembanden. Het is daarom heel belangrijk om je stembanden goed vochtig te houden. Het beste wat je hiervoor kunt drinken is water of thee. Drink per dag ruim 2 liter water, als je liever thee drinkt kies dan voor gember- of saliethee.

Isla pastilles voor stemverzorging

Voor de verzorging van je stem neem je iedere dag isla medic voice pastilles. Speciaal ontwikkelt voor mensen die vaak hun stem gebruiken. Door deze pastilles wordt er een beschermde laag over de geïrriteerde slijmvliezen in de mond en keel gevormd en worden de slijmvliezen ook bevochtigd. Hierdoor blijven je slijmvliezen in gezonde staat en zullen geïrriteerde slijmvliezen zich herstellen.

Bubbelen

Je ziet het vaak voorbij komen: zangers of zangeressen die met een buisje in een flesje water bubbelen. Maar wat heeft dat eigenlijk te betekenen? De bubbelmethode, ook wel bekend als de Lax Vox methode, is een methode om efficiënt stemgebruik te bevorderen maar ook om zwaarbelaste stembanden in korte tijden te laten herstellen. Het bubbelen zorgt voor relaxatie van de stem. Ook zorgt het voor een bepaalde druk op de stemplooien en het gebied eromheen waardoor deze een massage krijgen. Zangers gebruiken dit bijvoorbeeld als onderdeel in de stemopwarming. Na het bubbelen klinkt de stem warmer en meer ontspannen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Salveo Pharma