Mist je huisdier je als je op vakantie bent?

Mist je huisdier je als je op vakantie bent?

Mis jij je huisdier ook altijd zo erg als je op vakantie bent? Hoewel je natuurlijk maar al te graag vakantie viert, kun je ook niet wachten om je geliefde huisdier weer in je armen te sluiten als je thuis bent. Maar deelt je huisdier eigenlijk ditzelfde gevoel?

Wetenschappers van de Zweedse Universiteit van Uppsala hebben deze kwestie onderzocht. Hiervoor filmden ze 12 honden die alleen thuis werden gelaten. Ook werd de hereniging met het baasje gefilmd. Wat bleek? Het weerzien was heftiger als het baasje voor een lange tijd weg was geweest. Dat klinkt natuurlijk heel logisch. Je ondervindt dit als baasje bijna elke dag! Maar wat de onderzoekers ook opviel was de verhogende hartslag, kwispelende staart en het heftiger bewegende lichaam. Je hond mist je dus wel degelijk!

Natuurlijk verschilt dit ook per huisdier. Katten daarentegen tonen bijna geen emoties bij het weerzien van hun baasje. Waar jij hoopt op een emotionele ontmoeting, heeft jouw kat er verder weinig emoties bij. In tegenstelling tot honden, missen katten hun baasjes niet als ze op vakantie zijn…

Bron: Quest | Beeld: iStock