100%NL Magazine Moeite met slapen

Moeite met slapen in de warmte? Met deze 3 tips slaap jij als een roosje!

Wanneer het buiten mooi weer is staat dat automatisch gelijk aan slapeloze nachten. Er is niets vervelender om 's nachts wakker te liggen, dus wij geven je 3 tips om, ondanks de warmte, heerlijk te slapen.

1. Het is natuurlijk heerlijk om op die warme zomerdag voor het slapengaan nog een lekker drankje te nemen. Maar let op: van alcoholische dranken zou je zomaar eens wakker kunnen liggen ‘s nachts. Beter kun je kiezen voor een ander drankje, bijvoorbeeld een glas water met een takje munt erin. Dit is natuurlijk ook heerlijk verfrissend en het zorgt ervoor dat je lichaam ontspant.

2. Neem een lekker koud voetenbadje voor het slapengaan (ongeveer een halve minuut) of houd je voeten onder koud stromend water. Wat je dan weer beter niet kan doen is een koude douche nemen. Hierdoor kun je namelijk alleen maar meer gaan zweten.

3. Uiteraard is het allerlaatste wat jij wilt op een warme zomerdag onder een dik dekbed liggen. Haal daarom jouw dekbed uit het laken vandaan. Verder is het het beste om onder een katoenen laken te slapen, omdat deze vocht beter afstoten, waardoor jij dus minder zweet.

Hopelijk helpen de tips en heb jij vannacht een heerlijke nachtrust. Slaap lekker alvast!

Bron: Flair.be | Beeld: iStock