sieraden-uit-knoop

Ketting uit de knoop halen? Deze tips gaan jou helpen

Een welbekende struggle, sieraden in de knoop... Super vervelend natuurlijk, daarom hebben we een aantal manieren om je ketting uit de knoop te halen.

Zitten jouw favoriete sieraden in de knoop en heb je al urenlang zitten friemelen, maar het lukt maar niet? Wij geven je een aantal tips om je ketting uit de knoop te halen.

Tip1: Ketting in de knoop? Gebruik een naald

Met je vingers kom je niet zo gemakkelijk tussen de knopen van een sieraad. Dit komt omdat je vingers in vergelijking met een fijn kettinkje vrij groot zijn. Gebruik daarom een naald. Dit werkt een stuk handiger. Steek de naald met de punt middenin de knoop en beweeg deze voorzichtig heen en weer. Je zal ziet dat de knoop steeds losser wordt. Uiteindelijk kan je hem met je vingers losmaken en uit de knoop halen.

Tip 2: Babyolie of olijfolie

Een andere manier om jouw ketting uit de knoop te halen is met olie, zoals babyolie of olijfolie. Druppel voorzichtig wat olie op de knoop van je ketting en masseer het met je vingertoppen in. De knoop komt zo steeds losser te zitten. Mocht het nu nog niet lukken, dan kun je proberen de knoop verder los te maken met een naald, zoals in de vorige stap beschreven.

Tip 3: Ketting uit de knoop halen met baby poeder

Strooi de poeder op de knoop en masseer ook hier langzaam de poeder in de knoop. Je zal merken dat de knoop wat losser gaat zitten, waardoor je gemakkelijk met je vingers of nog even met de naald hem helemaal uit de knoop kunt halen!

Kettingen opbergen om knopen te voorkomen

Als je je sieraden of kettingen op de juiste manier opbergt, kunt u knopen voorkomen en de levensduur van uw favoriete sieraden verlengen. Een gemakkelijke manier is om hiervoor een rietje te gebruiken. Rijg jouw ketting door een rietje en maak de sluiting weer vast aan de andere kant. Deze methode werkt het beste als je een speciale lade of een grote platte juwelendoos hebt om je kettingen in op te bergen. Leg een stuk vilt of fluweel op de bodem van de lade om te voorkomen dat de kettingen gaan schuiven.

Met behulp van deze tips zou het voor jou geen probleem moeten zijn om je ketting uit de knoop te halen. Wil je meer tips en tricks lezen? Klik dan hier.

Bron: Lucardi, Myjewerly, frostnyc | Beeld: ISTOCK