Dankzij deze tips ben jij niet meer bang voor turbulentie!

Dankzij deze tips ben jij niet meer bang voor turbulentie!

Volgens actuele cijfers is 1 op de 3 mensen bang om te vliegen, dat is maar liefst 30 procent! Vlieg jij binnenkort terug van je vakantiebestemming en krijg je al klamme handen bij het idee? Met déze tips ben jij je angst de baas en nooit meer bang voor turbulentie.

Luchtzakken bestaan niet

Er gaan vaak veel spookverhalen rond over turbulentie, zoals over ‘luchtzakken’. Piloot Kelly Otte helpt deze mythe gelijk uit de wereld. ‘Lucht kan namelijk net als water geen gaten hebben, wel stromingen of golven. Een vliegtuig beweegt daar net als een boot op mee. Het is goed om te weten dat een vliegtuig bestand is tegen meer dan de zwaarste turbulentie ooit gemeten’.

Het Alfabet achterstevoren

Voel je de zweetdruppels al opkomen en trekt je buik helemaal samen van de spanning? Let dan eerst goed op je ademhaling. Haal drie keer diep adem richting je onderbuik. Als je je ademhaling onder controle hebt, zeg dan het alfabat achterstevoren op. Dit zorgt ervoor dat je je gedachten ergens anders bij moet houden en je even niet denkt aan die vervelende turbulentie.

Stoel in het midden

Om zo min mogelijk te voelen van eventuele turbulentie is een stoel in het midden het voordeligste. ‘Vergelijk het met een wip. Als je op de uiteinden zit ga je veel meer omhoog en omlaag dan wanneer je in het midden plaats zou nemen’.

Turbulance-dance

Last but not least: doe de Turbulence-Dance! Het klinkt raar, maar het werkt! Zodra je turbulentie ervaart deins je op je stoel mee met de bewegingen. Zo voel je minder van de turbulentie én het dansen wekt je geluksgevoel op. Twee vliegen in één klap!

Beeld: iStock Bron: HetNet