O NEE! Vrijdag is er kans op sneeuw

O NEE! Vrijdag is er kans op sneeuw

Het is de afgelopen dagen al wat kouder in Nederland. De winter outfits zijn uit de kast, het 'wandeltochtje' buiten wordt ook steeds vaker overgeslagen of gedaan met de handen in de zakken en je zou denken dat het niet veel erger worden kan... Toch is het mogelijk! Bereid je maar alvast voor, aankomende vrijdag is er namelijk kans op sneeuw!

Volgends weerman Wilfred Janssen: “Natte sneeuw is mogelijk. Er zijn nog een hoop mitsen en maren, maar in de Ardennen, en mogelijk het uiterste zuiden van Limburg, echt helemaal in Vaals, zou het een klein beetje wit kunnen worden.”

De afgelopen paar dagen is het al best wel koud in Nederland. Wilfred zegt dat er een aantal storingen over ons land trekken. Nu regent het, maar vrijdag wordt het erg koud.

Op het moment is er zelfs al een beetje sneeuw in de bergen in de Ardennen gevallen. Aanstaande vrijdag kan dat zomaar eens voor heel Nederland het geval zijn.

Wanneer de sneeuw gaat vallen is tot nu toe nog niet voorspelbaar. “Er zijn berekeningen die ’s nachts al neerslag tonen, terwijl anderen die pas in de loop van de middag laten zien.”.

Sta jij al te springen om sneeuw? Wij vinden het in ieder geval een goed excuus voor lekkere zelfgemaakte chocolademelk.