100%NL Magazine Amerika

Op reis naar Amerika? Dan mag je dit absoluut niet vergeten!

Amerika is voor veel mensen een droombestemming, en daardoor ook een erg populaire vakantiebestemming. Waar veel mensen geen rekening mee houden, is het feit dat het aanvragen van een ESTA-reistoestemming verplicht is om te mogen reizen naar Amerika. Het ESTA is geen visum, maar een elektronische reistoestemming die gekoppeld wordt aan het paspoort van de reiziger.

Landen die deelnemen aan het Visa Waiver Program hebben een visumvrijstelling. Nederland en België vallen hier ook onder. Om toch nog alle reizigers te controleren, is het ESTA in werking gezet. Het kan ook voorkomen dat de aanvraag wordt afgekeurd, in dat geval is het nog wel mogelijk om een visum voor Amerika aan te vragen. Dit proces neemt veel meer tijd in beslag, het is mogelijk dat dit tot 5 weken in beslag neemt. Daarnaast zijn de kosten voor het visum hoger dan het ESTA. Je kunt hier eenvoudig het ESTA aanvragen.

Het is belangrijk om te weten dat de Amerikaanse overheid 72 uur over het verwerken van een aanvraag kan doen. Je kunt ervoor kiezen om een Nederlandse visumbemiddelaar in te schakelen, zij bieden onder andere Nederlandstalige support en de gebruikelijke betaalmethodes. Veel reizigers kiezen er ook voor om de aanvraag via een dergelijke bemiddelingspartij te laten verlopen.

Belangrijke feiten van het ESTA op een rijtje:

  • Het ESTA is twee jaar geldig, of tot het gekoppelde paspoort verloopt
  • Je kunt maximaal 90 dagen aangesloten in Amerika verblijven
  • Het is voor zowel toeristische reizen als zakenreizen (zolang er geen tegenprestatie geleverd wordt)
  • Voor een overstap in Amerika is het ook verplicht om een ESTA aan te vragen
  • Je dient een retourticket te bezitten om met ESTA te reizen

Doordat veel mensen toch problemen ondervinden tijdens het aanvragen, is de dienst van eVisa tot leven geroepen. Wij bieden, tegen een meerprijs van €12,-, de service waarbij een ervaren team alle aanvragen handmatig controleert. Daarnaast zijn er in het aanvraagformulier ook de nodige automatische controles toegevoegd. Via het Amerikaanse consulaat wordt +- 5% van alle aanvragen afgekeurd, terwijl dat bij ons minder dan 1% is.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met eVisa