100%NL Magazine Jonge kinderen

Een opgeruimd huis met jonge kinderen? Zo doe je dat!

Of je nu van opruimen houdt of niet: een opgeruimd huis heeft heel veel voordelen. Het staat bijvoorbeeld gelijk aan een opgeruimde geest. En van een opgeruimde geest worden we blij! Dat proberen diverse opruimgoeroes zoals Marie Kondo ons al jaren in de oren te knopen. Toch is het voor sommige mensen nog een grote stap om de bezem door het huis heen te halen. Helemaal met jonge kinderen in huis!

Rust in je hoofd

Een rommelig huis zorgt voor een blijvend gevoel van onrust in je hoofd. De troep is namelijk een blijvende herinnering aan een waslijst van taken die nog op je staan te wachten. Vooral nu steeds meer mensen last krijgen van stress door onder andere alle coronaperikelen, is het belangrijk om zo min mogelijk aan je hoofd te hebben. Wat staat je dus te doen: een grote opruimbeurt die meer ruimte in je huis zal creëren.

Maar waar moet je beginnen?

Ga elke kamer van je huis af voor spullen die je bijna nooit gebruikt en die eigenlijk alleen maar in de weg staan. Spullen als koffers, kerstdecoratie, afgedankte cadeaus, speelgoed van de kinderen, oude kleding en andere dingen die vooral heel erg in de weg liggen. Verzamel al deze spullen en gooi weg wat je nooit meer gebruikt of gaat gebruiken en berg de spullen die je weinig gebruikt ergens anders op.

Opruimen en jonge kinderen

Esther en Robert hebben onlangs hun hele huis onder handen genomen. Het koppel is ouders van de driejarige tweeling Sam en Madelief. De kinderen slapen gezellig bij elkaar op de kamer, maar hebben daar niet echt een plek om te spelen. “Daardoor speelden ze overal in huis en lag dus ook overal speelgoed”, aldus Esther. Ze hebben de kamer die dienstdeed als berging nu omgetoverd tot speelplek voor de kinderen. “Er staat een bureautje in, een glijbaan en natuurlijk hangen de muren vol tekeningen. Echt een plek speciaal voor hen!”

De bergruimte stond vol met spullen die het gezin nauwelijks gebruikt, zoals kerstspullen, wintersportuitrusting en seizoenskleding. Die spullen hebben ze verplaatst naar een externe opslagruimte bij ALLSAFE. Esther: “Fijn, want dan kunnen we bij onze spullen wanneer we willen, maar vullen ze geen kostbare ruimte in huis!”

Wil jij ook een ruimer huis?

Ruimer leven? En meer rust in je hoofd? Bij ALLSAFE sla je al jouw spullen gemakkelijk en veilig op. Nu éxtra gemakkelijk want wanneer je bij ALLSAFE opslag huurt maak je GRATIS gebruik van onze verhuisbus, aanhanger óf verhuishulp.

Ga voor gemak en download hier de voucher!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ALLSAFE.