100%NL Magazine water

Dít is de reden waarom je na het opstaan een glas water moet drinken

TRING TRING! De wekker is afgegaan. Veel mensen haasten zich na het opstaan gelijk naar de keuken voor een vers bakkie pleur. Maar wist je dat je na het opstaan het beste een glas water kunt drinken? Hier zitten ontzettend veel voordelen aan!

Een goede start

Als eerste een glas water drinken zorgt ervoor dat je spijsvertering een goede start krijgt. En dat is mooi meegenomen! Uit onderzoek uit het Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism blijkt dat het na het drinken van water je metabolisme met 30 procent verhoogt!

Doei gifstoffen

Ook een fijne bijkomstigheid: water drijft je gifstoffen af. Na het drinken van water moet je ook meer plassen, en hoe meer je plast: hoe meer gifstoffen je afdrijft.

Nierstenen

Au, au en nog eens au! Het hebben van nierstenen is absoluut geen pretje. De beste manier om nierstenen te voorkomen is het genoeg drinken van water. Door het drinken van genoeg water verdun je de stoffen in de urine die de oorzaak zijn van nierstenen.

Perfecte concentratie!

Heb jij een heftige dag voor de boeg en wil je graag de focus houden? Dan is een glas water na het opstaan ook een goed idee! Want wist je dat je hersenen voor 75% uit vocht bestaan?

Bron: Famme Beeld: iStock