100%NL Magazine HBA

Heerlijk nazomeren in de Kop + WIN: een overnachting midden in het bos!

Wat een heerlijke nazomer is het! Volop genieten van het lekkere weer en nog even niet denken aan de naderende herfst. Ga er lekker een dagje op uit of een weekendje weg. Zoek je een mooie bestemming? Denk dan eens aan de Kop van Noord-Holland. Dit is misschien wel het meest authentieke stukje Holland. Met historische plaatsen zoals Schagen, Den Helder en Den Oever op korte reisafstand van elkaar. De steeds veranderende natuur zorgt in elk jaargetijde voor een eigen sfeer die blijft verrassen.

Win een arrangement!

Maak kans op een geheel verzorgd verblijf voor 2 personen in de Kop van Noord-Holland.

Het arrangement bestaat uit:

– 2 overnachtingen voor 2 personen in de nieuwe cabin Warthog van Het Bos Roept
– Diner voor 2 personen bij restaurant eFFe in ‘t dorp in Julianadorp

Ga naar nazomerindekop.nl en laat je gegevens achter. De actie loopt t/m 31-10-2020.

Het Bos Roept

100 jaar geleden zwommen hier vissen. Nu zie je er egels, konijnen, vossen, uilen, buizerds en reeën. Omarmd door een zeer gevarieerd en groot bos. Een verrassende kampeergelegenheid in Slootdorp tussen bomen, struikgewas en… natuurlijke bosbewoners. Een andere wereld dan je gewend bent.

Restaurant eFFe in ‘t dorp

In de warme ambiance geniet je in een ongedwongen sfeer van de gastvrijheid en culinaire creaties. Mooie eerlijke en smaakvolle gerechten zijn met zorg uitgekozen voor een lunch of uitgebreid diner. Je kunt hier genieten van koffie tot wijn.

Proef de streek

De Kop is omringd door drie kusten. Niet zo gek dat dus in de restaurants vaak verse vis op de kaart staat. Ook wordt er veel gekookt met biologische, lokale en duurzame producten. Bij de verschillende boerderijwinkels vind je streekproducten uit het hele gebied.

Bijzonder overnachten

Slapen in een pipowagen, tussen het hooi in een hooiberg, glamping in een safaritent of direct aan zee in een strandhuisje… In de Kop zijn vele bijzondere locaties voor een weekendje weg of een langere vakantie. Back to basic, middenin de natuur, een gastvrije B&B. Genoeg pareltjes om te ontdekken.

De natuur in

Fiets of wandel door de duinen, bossen en polders, routes in overvloed. Niet te missen gebieden zijn o.a. Mariëndal bij Den Helder, ongerepte struinnatuur met een rijkdom aan planten en dieren, het Zwanenwater bij Callantsoog met de grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa en de gevarieerde polderbossen in de Wieringermeer.

100%NL Magazine HBA

Van kust naar kust

Bezoek de oer-Hollandse steden en dorpen. De afstanden zijn kort, je rijdt, fietst of vaart zo door het hele gebied. Slenter door de smalle straatjes, bezoek een museum of maak een mooie excursie. Ook langs de kust is het heerlijk nazomeren. Wandel in de branding en geniet van de zonsondergang bij een van de vele strandtenten.

Meer info

Kijk voor meer info op nazomerindekop.nl!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam