Baasje en beestje fit: zo maak je gezonde pannenkoeken voor je hond!

Baasje en beestje fit: zo maak je gezonde pannenkoeken voor je hond!

Niets leuker dan samen met je viervoeter gezond het nieuwe jaar in gaan! Niet alleen jij, ook je hond of kat kan de beweging goed gebruiken. Kun jij samen met je viervoeter de verleiding van al het lekkers weerstaan en meer bewegen? Doe dan mee met de #fitpets challenge van Pets Place en maak kans op leuke prijzen!

Beweging

Ook voor je huisdier is het ontzettend belangrijk om fit en gezond te blijven. Tijdens de lockdown hebben we als baasje ook genoeg tijd om eens lekker aan de wandel te gaan met de hond. Heb je een kat, dan las je tijdens het thuiswerken gewoon wat vaker een pauze in. Tijdens deze pauze kun je spelen met je kat. Zo kan hij zijn energie kwijt en is hij lekker in beweging. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat je huisdieren een gezond gewicht hebben. Maar hoe herken je het juiste gewicht? Pets Place legt precies uit hoe jij gewichtsproblemen bij je huisdier gemakkelijk herkent.

Voeding

Voeding heeft ook een grote invloed op de gezondheid van je huisdier. Zorg ervoor dat je voeding koopt van hoge kwaliteit en geef je huisdier niet té veel snoepjes door de dag heen. Vooral met meerdere mensen thuis, kan het zijn dat je huisdier te veel lekkers krijgt.

Gezonde recepten

De website van Pets Place staat boordevol gezonde recepten voor je huisdier en tips voor honden en katten om fit te blijven. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf speciale honden pannenkoeken maken! Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn 2 bananen, 2 eieren, een theelepel honing, beetje kokosolie en natvoer voor de garnering. Je hond gaat er zeker van smullen! Het hele recept en hoe je het maakt vind je op de website van Pets Place.

FitPets

Maak een leuke foto of video tijdens het spelen met je kat, lopen met de hond of tijdens het maken van een gezonde maaltijd voor je huisdier en deel het op Instagram en Facebook met #fitpets. Naast dat je supergezond bezig bent, maak je ook nog eens kans op een FitPets pakket en de enige echte FitPets cape en penning!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place.