100%NL Magazine BBQ

Deze handige tips zijn onmisbaar voor een perfecte BBQ!

Wat vinden jullie een perfecte gelegenheid om te barbecueën? Veel Nederlanders halen de gril van zolder voor het WK of het EK. Anderen vinden een mooie zomerdag al genoeg reden om eten te grillen. Hoe dan ook; gezellig is het zeker!

Werk jij liever met houtskool of briketten? Beide brandstoffen zijn geschikt, maar iedere soort heeft zo zijn voor- en nadelen. Wij zetten even voor je op een rijtje wanneer je beter houtskool kunt gebruiken en wanneer briketten.

Houtskool

Houtskool komt sneller op temperatuur dan briketten. Ook kan brandend houtskool een temperatuur van maar liefst 700° Celsius bereiken. Houtskool is perfect voor het grillen van dunne stukken vlees, zoals varkenshaasjes, hamburgers, of stokjes saté. Hoewel deze brandstof snel op temperatuur komt, is het ook weer snel opgebrand. Het brandt ongeveer twee uur. Als je een BBQ zonder kap hebt, is houtskool de beste optie.

Briketten

Briketten blijven daarentegen veel langer op temperatuur en zijn geschikt voor gerechten die iets langer op de plaat moeten liggen. Heb je een BBQ met een kap? Dan kun je het best briketten gebruiken. Wél moet je iets langer wachten voordat je kunt beginnen met grillen. De briketten zijn pas na een half uur op temperatuur. Een meer milieuvriendelijke variant zijn briketten gemaakt van kokosnootschillen. Deze zijn wel iets prijziger, maar branden beter dan briketten die gemaakt zijn van houtskool.

Ben jij nog geen ervaren BBQ’er? Dan kun je beter houtskool gebruiken. Beschouw jij jezelf echter als een BBQ koning die van alle markten thuis is op het gebied van gerechten? Ga dan voor briketten. Meer tips voor een geslaagde BBQ.

Heb je nog geen BBQ en wil je er graag een aanschaffen? Boerenbond heeft de beste barbecues en barbecue producten waarmee je de lekkerste gerechten kunt grillen. Ga snel naar de website of zoek hier een winkel bij jou in de buurt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Boerenbond.