100%NL Magazine Playmobil

Playmobil lanceert eigen lijn mondkapjes!

Iedereen heeft zijn levensstijl moeten aanpassen gedurende de coronacrisis, waarbij mondmaskers een zeldzaam goed zijn geworden. Playmobil heeft haar exptertise in de productie van duurzaam plastic ingezet om herbruikbare neus- en mondmaskers te produceren, in eerste instantie om deze te verstrekken aan haar werknemers, maar het masker is sinds enkele weken ook beschikbaar voor publiek.

De productie draait op volle toeren en momenteel zijn er 3 verschillende maskers beschikbaar (Maat S – oranje, M – lichtgrijs en L – turquoise + zwart). Het risico op het overbrengen van een druppelinfectie op anderen wordt door het dragen van een masker verkleind. Het Playmobil masker heeft echter geen medisch certificaat en kan niet door mensen werkzaam in de zorg worden gebruikt.

De maskers zijn verkrijgbaar via de Playmobil webshop en kosten €4,99 per stuk. Daarvan wordt €1,- per verkocht masker aan het Rode Kruis gedoneerd.

Het masker wordt geleverd met 10 papieren zakdoekjes, waar maximaal 40 filters mee gemaakt kunnen worden. Het masker mag uiteraard niet zonder filter worden gebruikt. Vóór gebruik en na max. 10 uur gebruik moet het masker grondig worden gereinigd.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Playmobil