100%NL Magazine puppy

Een puppy kopen? Hier moet je allemaal op letten!

Probeer het maar eens te weerstaan: zo'n schattig, zacht en klein beestje met een kwispelend staartje die je liefdevol aankijkt. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn we allemaal veel vaker thuis en zien we dat de vraag naar puppy's enorm is gegroeid. Hartstikke leuk, zo'n puppy, maar let wel goed op voordat je er een aanschaft!

Waar moet je allemaal op letten?

Het aanschaffen van een puppy is geen kleinigheidje. Je moet je er goed op voorbereiden en er goed over nadenken. Gelukkig bestaat er een puppy-checklist, waarmee jij zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

  • Ga voor jezelf na of je wel genoeg tijd hebt voor een puppy. Honden hebben aandacht, liefde en de juiste zorg nodig en zullen vereenzamen als ze veel alleen thuis zijn.
  • Ziet de puppy er gezond uit? Let daarbij op schone oren, een schone snuit en een glanzende vacht zonder schilfers.
  • Hoe gedraagt de puppy zich? Is hij vriendelijk of bijterig, wat is de reactie op geluid en bezoek?
  • Let er goed op dat je je puppy koopt bij een betrouwbare fokker. Hieronder lees je verder hoe je daar zeker van kunt zijn.

Zoek jij toch nog wat meer informatie over je dier? Bekijk hier dan de adviesblog van Pets Place! Daar vind je het beste advies van de experts.

Bazoeki

Helaas maar waar: er bestaan veel onbetrouwbare hondenhandel en -fokkerijen die geld proberen te verdienen ten koste van de weerloze puppy’s. Hoe weet je nu zeker dat je een goede en betrouwbare fokker hebt gevonden?

Gelukkig is daar de website Bazoeki. Samen met Pets Place helpt Bazoeki jou met het vinden van een betrouwbare fokker voor jouw nieuwe gezinslid. Zij hebben een netwerk van betrouwbare fokkers die voldoen aan de “Bazoeki standaard” en die daar ook jaarlijks op gekeurd worden. Gezondheid, gedrag en welzijn zijn de belangrijkste aspecten die zijn opgenomen in deze standaard. Jij kan hier, als kersverse baas-in-spe, zoeken naar de juiste match met een betrouwbare fokker. Zo weet je zeker: jij en je nieuwe pup kunnen zorgeloos beginnen aan jullie nieuwe vriendschap.

Educatieve filmpjes

Bij de aanschaf van een puppy komt ontzettend veel bij kijken, en vaak spreken beelden meer tot de verduidelijking dan woorden. De educatieve animatiefilmpjes van Pets Place zijn daarom een echte uitkomst! Na het kijken van deze filmpjes ben je gelijk op de hoogte waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een puppy.

Vodcast

Evelien de Bruijn is trotse baas van twee honden: Tante Cor en Bruun. Samen met Pets Place gaat Evelien in gesprek met 6 bekende honden- en kattenbaasjes. Baasjes die de liefde voor hun hond of kat niet onder stoelen of banken steken, die actief zijn op social media én die elke dag met veel plezier en liefde de zorg dragen voor hun hond of kat.

Vanaf 10 mei 2021 beluister en bekijk je de allereerste vodcast met als eerste gast niemand minder dan Jeroen Kijk in de Vegte! Je ziet hem hier!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place