Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 1 kilo bavette
- 2 el paprikapoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 el selderijzaad (fijngemalen)
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el zwarte peper
- 1 el zout
- 1 el bruine suiker
- 1/2 el cayennepoeder
Meng alle kruiden door elkaar in een grote zak. Zo voorkom je opstuivende kruiden en niezen! Wrijf de bavette in met deze kruiden melange. Gril of bak een korstje aan de bavette door hem heel heet aan te schroeien. Doe dit ongeveer 5 à 10 minuten en laat het vlees niet verbranden. Laat het vervolgens rusten en zorg dat de kerntemperatuur rond de 50 graden is. Snij het vlees haaks op de draad en kruid nog een beetje met de kruidenmelange en eventueel wat grove peper en zout uit de molen.
Wijntip voor bij de bavette!
Een Bordeaux van hoog niveau. Intens maar zacht en perfect in combinatie met mooi rood vlees. Dourthe N1 Rouge, adviesprijs per fles €12,95.