Eten & Drinken

Om deze reden moet je NOOIT een banaan eten als ontbijt

Pak jij ook wel eens snel, voordat je de deur uitrent, een banaan uit de fruitmand? Wanneer je weinig tijd hebt lijkt dit een prima vervanger voor je bakje yoghurt of broodje. Volgens dokter Darryl Gioffre is dit echter niet zo'n goed idee. Volgens hem is een banaan als ontbijt de slechtste ontbijtoptie die je kunt kiezen. Huh?! Wij leggen het je uit... 

Een banaan zit boordevol kalium, magnesium en vezels. Maar daarnaast zit er ook veel suiker in een banaan en dit verstoort volgens dokter Darryl jouw voedingspatroon voor de rest van de dag. Jouw banaan geeft je op dat moment wel energie en het werkt ook snel, maar daarna krijg je snel een dip. Je energie is dan te laag om het te redden tot de lunch. 

Naast het feit dat suiker in de banaan zorgt voor een dip, heeft suiker ook een verzurende werking op het lichaam, waardoor je spijsvertering ontregeld wordt. Wanneer je darmflora niet helemaal optimaal werkt, zou het zomaar kunnen dat je opeens flink wat kilootjes aankomt.

Supertussendoortje

Je kunt daarom een banaan het beste eten als tussendoortje en niet als vervanger voor je ontbijt. De banaan geeft je namelijk superveel energie en is ideaal als je last hebt van vermoeidheid en stress, omdat er veel magnesium en kalium in zit.

Bron: HLN.be


Gewoon het leukste blad van Nederland