Eten & Drinken

Deze fouten maakt iedereen tijdens het diëten!

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent voor veel mensen dat het tijd is om te gaan afvallen! Veel mensen raadplegen een diëtist, maar veel proberen het ook op eigen houtje. Dit resulteert alleen vaak in veelgemaakte fouten die er juist voor zorgen dat je níet afvalt. Om het nieuwe jaar niet in te gaan met een foute start, hebben wij een paar tips voor jullie!

Sla nooit het ontbijt over!

Sommige mensen denken dat je afvalt als je het ontbijt overslaat maar niets is minder waar! Je lichaam heeft ’s ochtends de nodige voedingsstoffen nodig om je stofwisseling op gang te brengen. Als je het ontbijt overslaat, is de kans groter dat je al snel grijpt naar een ongezonde snack. Het is belangrijk dat je elke ochtend goed ontbijt. Als je geen tijd hebt om ’s ochtends te ontbijten? Maak dan de dag ervoor alvast je ontbijt klaar. Pers groenten en fruit tot een heerlijk sapje of maak alvast een kom yoghurt klaar en zet het in de koelkast.

Laat jezelf niet verhongeren.

Als je een beetje hongerig bent, eet dan vooral wat! Hongerige mensen maken namelijk veel sneller ongezonde keuzes. Eet een stuk fruit of een andere gezonde snack. Op deze manier geef je later op de dag niet toe aan je ongezonde verlangen.

Eet niet te weinig calorieën.

Als je van je huidige voedingspatroon meteen overschakelt op een voedingspatroon met heel weinig calorieën, val je niet sneller af. In plaats daarvan past je lichaam zich aan en verbrand gewoon minder calorieën. Je kunt het beste gezonde voeding eten en niet té weinig calorieën eten.

Wees niet te streng voor jezelf.

Natuurlijk mag je weleens een stukje chocolade eten. Als je een te streng dieet volgt, houd je het niet heel lang vol. Gooi niet direct je hele dieet aan de kant zodra je hebt toegegeven aan iets ongezonds. Je mag jezelf af en toe even verwennen.

Zorg dat je nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.

Begin niet aan een dieet die gebaseerd is op eenzijdige voeding. Op deze manier krijg je namelijk niet de nodige voedingsstoffen binnen. Bovendien houd je het nooit vol en zodra je stopt met het dieet kom je gelijk weer kilo’s aan. In plaats daarvan kun je beter een normaal voedingspatroon aanhouden die je nog heel lang kunt volhouden.

 


Gewoon het leukste blad van Nederland